Tarragona incrementa un 19% la partida per bonificar el rebut de l’aigua a persones amb precarietat econòmica

El conveni, que ja assoleix els 90.000 euros, va beneficiar un total de 562 famílies l’any passat

L’alcalde de Tarragona i president d’Ematsa, Josep Fèlix Ballesteros, i el director-gerent de l’Empresa Municipal d’Aigües de Tarragona, Daniel Milan, han signat aquest dimecres la pròrroga del conveni de col·laboració del Fons Social Extraordinari destinat a bonificar el rebut de l’aigua a persones en situació de precarietat econòmica.

Enguany està previst un increment de la partida destinada al fons social del 19% -es passarà dels 80.000 euros de l’any passat a 95.000 euros-. L’any passat se’n van beneficiar un total de 562 famílies tarragonines. Aquest ajut s’afegeix a la tarifa social implantada aquest any que ja ha beneficiat a 620 persones identificades com a vulnerables. Tant l’Ajuntament com Ematsa han refermat la seva voluntat de no tallar l’aigua a ningú per qüestions de vulnerabilitat econòmica.

El d’aquest any és l’increment més significatiu d’aquesta partida d’ençà que es van crear aquests ajuts socials, l’any 2013. L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha subratllat que van ser “el primer ajuntament a fer el possible perquè cap família que no tingués recursos pogués fer front al pagament de la factura de l’aigua”. A més el batlle s’ha felicitat pel fet que Tarragona compta amb la tarifa de l’aigua més baixa d’entre les ciutats de més de 100.000 habitants.

Per la seva part, el director-gerent d’Ematsa, Daniel Milan, ha explicat que “l’impacte de la factura de l’aigua en l’economia de les famílies representa un 1% i, a Tarragona, és menys i tot”. El fons social és una eina més per pal·liar els efectes de l’actual crisi econòmica. Per aquest motiu, està adreçat a les persones que no poden abonar a l’empresa Ematsa l’import del servei d’aigua potable i clavegueram.

Així mateix, tant l’Ajuntament de Tarragona com Ematsa refermen la seva voluntat de no tallar l’aigua a ningú per qüestions de vulnerabilitat econòmica. “Vam crear aquest fons social perquè des d’Ematsa entenem que no ens podem quedar al marge de les necessitats dels ciutadans i, per tant, ens sentim obligats a oferir tots els recursos possibles a pal·liar les situacions econòmiques i socials de les famílies amb dificultats”, ha assenyalat Milan.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article