Terrassa posa en marxa les parades intermèdies al Bus Dnit per a dones

Es tracta d'una prova pilot que s'allargarà fins al setembre i que també inclou menors de 16 anys, gent gran i persones amb discapacitat


L'Ajuntament de Terrassa i Transports Municipals d'Ègara SA (TMESA) posen en marxa aquest divendres la prova pilot del servei de parades intermèdies al Bus Dnit, que tindrà una durada de tres mesos. Aquest servei estarà restringit a dones, joves menors de 16 anys, gent gran i persones en situació de discapacitat i neix amb l'objectiu de millorar la seguretat i la mobilitat de d'aquests col·lectius en els seus recorreguts nocturns.

Aquests usuaris podran sol·licitar parades intermèdies, només de baixada i no de pujada, entre dues estacions fixes de la ruta. A mitjan de setembre, l'Ajuntament i TMESA faran una valoració del funcionament del servei al llarg d'aquest període.

La posada en marxa d'aquesta prova pilot és el resultat de la proposta de resolució que el Ple de l'Ajuntament va aprovar el passat mes de gener, a proposta del Grup Municipal de la CUP. El text plantejava estudiar la implantació, en horari nocturn, d'un servei de parades intermèdies en els autobusos per a dones.

Un cop avaluada la viabilitat d'aquesta proposta conjuntament amb TMESA, es va creure convenient ampliar els col·lectius que podien beneficiar-se'n. Aquesta iniciativa, que ja es duu a terme a altres ciutats de l'Estat, és fruit de la incorporació de la perspectiva de gènere a l'anàlisi de la mobilitat de les persones i la constatació que les dones tenen una percepció de major inseguretat en determinats espais públics, especialment en horari nocturn, ja sigui per la falta de concurrència, la mala visibilitat, la dificultat d'accés o pel caràcter inhòspit de la zona.

El Bus de Nit funciona els divendres, dissabtes i vigílies de festius, de 22:20 hores a 4:15 hores. La ruta, que comença i finalitza a la zona del Parc Vallès, té un total de 30 parades i segueix el mateix recorregut circular que la línia 9. Qui vulgui utilitzar aquest servei haurà de comunicar-ho quan pugi al vehicle al conductor o la conductora, que seran els que determinin la possibilitat o no de fer-ho, ja que un dels criteris fonamentals és garantir les condicions de seguretat en les baixades. Un cop s’aturi el vehicle, caldrà baixar per la porta davantera.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article