La Taula del Tercer Sector reclama garantir el dret a l'habitatge a les persones més vulnerables

Només un 10% dels 47.000 habitatges buits dels bancs s'han cedit a les Administracions Públiques i al Tercer Sector per a ús social


La Taula del Tercer Sector, que agrupa més de 3.000 entitats socials a Catalunya, lamenta la mort de l'home mort a Cornellà quan anava a ser desnonat per no poder fer front al pagament del lloguer. Per a l'organització, el cas de Cornellà exemplifica la situació de centenars de famílies en situació de vulnerabilitat que tenen greus dificultats per fer-se càrrec de les despeses d'habitatge.

“No ens cansarem de recordar que, malgrat que es digui que la crisi ja està superada, les persones més vulnerables encara pateixen directament els seus efectes i el dret a un habitatge digne i assequible no està plenament garantit”, assegura Francina Alsina, presidenta de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social.

Alsina ha destacat la necessitat urgent d'ampliar el parc d'habitatge. “el Tercer Sector ja fa temps que denuncia que una de les principals causes que impedeix l'accés a un habitatge assequible és la falta d'un parc públic d'habitatge de lloguer social, els preus desorbitats de l'oferta de lloguer privat i la impossibilitat d'accedir al gran nombre d'habitatges buits dels bancs“. De fet, només un 10% dels 47.000 habitatges buits dels bancs s'han cedit a les Administracions Públiques i al Tercer Sector per a ús social.

Davant el cas del desnonament de Cornellà, on els serveis socials municipals havien redactat un informe que acreditava la situació de vulnerabilitat de la persona, la Taula del Tercer Sector demana activar totes les mesures possibles per evitar aquesta vulneració del dret de l'habitatge de les persones en situació d'exclusió residencial.

A més, recorda a les Administracions Públiques que han de garantir, en qualsevol cas, el reallotjament adequat de persones i famílies en situació de risc d'exclusió residencial quan estiguin en procés de ser desnonades del seu habitatge habitual.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article