El traspàs de cartera des de la presó: Dolors Bassa escriu una emotiva carta al nou conseller Chakir El Homrani

L’exconsellera ja fa més de 100 dies que està en presó preventiva a Alcalá-Meco


“Si la situació fos normal, com alguns volen fer creure, tu prendries possessió del càrrec al Palau de la Generalitat i immediatament vindries al departament, on jo t’esperaria, et faria el resum de la legislatura i et desitjaria molts encerts. Però vivim en una excepcionalitat”. Així comença la carta que va enviar el dia 30 de maig l’exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, al nou conseller, Chakir El Homrani i que aquest dimecres es va fer pública al seu perfil de Twitter.

L’exconsellera, que va deixar el càrrec “per l’aplicació del 155 el passat 27 d’octubre” ja porta més de 100 dies en presó preventiva a Alcalá-Meco (Madrid) i “sense judici fetˮ. “Amb l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ens ha tocat el triple atzar de ser dones, independentistes i preses”, afirma Bassa a la carta, que aprofita també per fer un resum de la tasca de govern que va dur a terme durant els seus dos anys de legislatura.

Així, destaca la implementació de la renda garantida, “el primer dret social aconseguit després de molts anys i, a més, aprovada per unanimitat” i concreta que el salari mínim de la classe treballadora hauria de poder ser “de més de 1.000 euros” per aconseguir “una economia més sostenible, més social, més igualitària i pensada per a les persones i el millor progrés de Catalunya”.

A la carta també fa esment al reglament de la llei LGTBI, a la concertació social i el dret a l’autonomia de les persones, a la “gran tasca que fan els professionals dels serveis socials”, els programes del SOC per a persones a l’atur, a les oportunitats laborals dels joves, a l’envelliment actiu, les famílies, els infants i al “repte de la socialització dels nous joves (MENA) que arriben a Catalunya amb la visió d’un futur millor”.

Diferents mesures que l’exconsellera espera que el nou govern se’n faci càrrec. “Estic segura que els encerts estan assegurats amb tu al capdavant. Gràcies amic Chakir. Sort i encerts!”, acaba dient la carta.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article