Més d'un centenar de persones es concentren a Cornellà per denunciar que “els desnonaments maten”

La PAH assegura que actualment hi ha una cinquantena de processos en marxa al municipi i demana a l'Ajuntament que estableixi un protocol per abordar-los


Més d'un centenar de persones s'han concentrat aquest divendres convocades per la PAH davant l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat per denunciar que “els desnonament maten” i com a mostra de condol per la mort del veí del municipi que ahir va saltar d'un desè pis quan l'anaven a desnonar de casa seva al barri de Sant Ildefons.

A la concentració, on s'han fet cinc minuts de silenci, hi han assistit l'alcalde Antoni Balmón amb una àmplia representació del consistori i el diputat d'ERC al Congrés i veí del municipi, Joan Tardà, entre d'altres.

El portaveu de la PAH de Cornellà de Llobregat, Víctor González, ha confirmat que no tenien constància d'aquest cas i ha denunciat que a dia d'avui gestionen una cinquantena de casos de desnonament al municipi. “Ahir vam aturar tres desnonaments i cinc durant tota la setmana. Si haguéssim conegut el cas del Jordi potser hauríem pogut fer alguna cosa”, ha lamentat. La concentració ha finalitzat amb una encesa d'espelmes.

El Homrani retreu a Rajoy haver "bloquejat" les lleis antidesnonaments

Per la seva banda, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha retret al govern espanyol de Mariano Rajoy haver “bloquejat la llei antidesnonaments” i ha instat l'executiu de Pedro Sánchez a canviar les “dinàmiques” del seu predecessor, preguntat per la dramàtica situació aquest dijous a Cornellà de Llobregat, quan un home es va suïcidar en llançar-se pel balcó d'un desè pis quan l'anaven a desnonar.

El Homrani ha afirmat que “no ens podem trobar amb situacions en què la desesperança” acaba en tragèdies com aquesta i per això ha recriminat a l'anterior govern espanyol que bloquegés “l'estratègia dissenyada a Catalunya” contra els desnonaments, amb referència a la Llei 24/2015, que el Tribunal Constitucional (TC) va suspendre parcialment després que l'executiu de Rajoy hi presentés un recurs, i a la segona llei que el Parlament va aprovar. El Constitucional la va suspendre cautelarment després que el govern espanyol també la recorregués.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article