Més d’un miler de persones grans han denunciat que van rebre maltractament el 2017

Fins a 30 entitats catalanes han impulsat un manifest en contra d’aquesta pràctica


L’EIMA, la Fundació PROVEA, la Fundació Roure, la Fundació FiraGran, la FATEC, els Amics de la Gent Gran i la Fundació Pasqual Maragall, entitats sense ànim de lucre vinculades a les persones grans, han impulsat un manifest al qual s’han adherit més de 30 entitats del sector per fer palès el rebuig al maltractament a les persones grans i fer pública la seva voluntat de treballar conjuntament per erradicar aquest fenomen a través de la prevenció, la sensibilització social i les accions enfront del maltractament.

Segons dades dels Mossos d'Esquadra, el 2017 hi va haver a casa nostra més d'un miler de denúncies, i cal tenir en compte que no tots els casos de maltractament són denunciats. A nivell mundial, l'OMS, l'Organització Mundial de la Salut, constata que una de cada deu persones grans pateix alguna mena de maltractament. Per conscienciar sobre aquest problema, s'ha presentat a Barcelona el ‘Manifest per aturar el maltractament a les persones grans’.

“Amb aquest acte, volem que surti a la llum una de les formes de violència menys coneguda que es produeix en el si de la nostra societat, i de la qual tothom, tard o d’hora, podria ser víctima”, afirmen des de la Fundació PROVEA.

En aquest manifest, les entitats es comprometen a “fer accions conjuntes i coordinades per prevenir el maltractament a les persones grans”, “difondre recursos jurídics de prevenció”, “emprendre accions de sensibilització, informació i formació per a familiars, institucions, professionals, persones grans i la societat en general” i “involucrar els mitjans de comunicació en el bon tracte a les persones grans”.

També es comprometen a “commemorar el Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre el Maltractament a les Persones Grans el 15 de juny” i impulsar mecanismes eficaços i coordinats per l’assistència, l’assessorament, la denúncia anònima i la protecció, entre ells un telèfon específic, gratuït i confidencial per a persones grans maltractades” i “reivindicar justícia ràpida i eficaç per a les persones grans maltractades”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article