La Taula del Tercer Sector demana al conseller El Homrani abordar de forma conjunta i coordinada les urgències socials

L’emergència migratòria i la renda garantida són les prioritats per les que les entitats socials reclamen “celeritatˮ


Una delegació de la junta directiva de la Taula d'Entitats del Tercer Sector s'ha reunit aquest dimarts a la tarda amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, per demanar-li una acció conjunta i coordinada per fer front a les urgències socials, entre les quals han destacat l'emergència migratòria i la renda garantida de ciutadania.

En el cas de l'emergència humanitària, els representants de les entitats han reclamat immediatesa en l'elaboració d'un pla d'actuació que permeti donar resposta a la crisi migratòria a mitjà i llarg termini, però també en l'augment dels recursos econòmics per fer front, amb les màximes condicions de dignitat, a l'atenció, l'acompanyament i els suports que necessiten les persones migrades i refugiades que són acollides a Catalunya. Amb la seva vocació de servei públic, les entitats socials també han exposat al conseller Chakir El Homrani la necessitat d'intensificar les accions de sensibilització a la ciutadania sobre la situació dels refugiats.

Sobre la Renda Garantida de Ciutadania, la Taula del Tercer Sector ha valorat la rapidesa amb la qual el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el nou conseller Chakir El Homrani han abordat aquesta qüestió després del bloqueig institucional del 155. El Tercer Sector ha demanat, però, al conseller Chakir El Homrani tenir un paper actiu en la implementació de la Renda Garantida de Ciutadania. Les entitats socials reclamen formar part de la planificació, gestió i acompanyament dels plans d'inserció laboral i inclusió de la renda garantida. A més, també volen assessorar, informar i acompanyar les persones en situació de vulnerabilitat sobre com tramitar i accedir a aquest dret social per garantir que arriba al màxim de persones susceptibles de ser-ne beneficiàries.

A la reunió, les entitats socials també han plantejat al conseller El Homrani altres prioritats del Tercer Sector com la nova Llei de l'Autonomia Personal i l'impuls de l'atenció social i sanitària integrada. La Taula del Tercer Sector ha demanat accelerar l'elaboració de la Llei d'Autonomia Personal a Catalunya conjuntament amb tots els agents implicats, amb una dotació pressupostària i amb els recursos necessaris per al seu desenvolupament. Per a la Taula, la posada en marxa d'aquesta llei és cabdal per impulsar polítiques socials que promoguin l'autonomia personal, la dignitat i la vida independent de les persones amb discapacitat o dependència.

Pel que fa a l'atenció social i sanitària integrada, el Tercer Sector ha plantejat formar part d'un grup impulsat pel mateix Govern que coordini el desplegament real d'aquest model estratègic per millorar l'atenció a les persones. Les entitats socials consideren que ja s'ha deixat enrere el debat sobre les característiques d'aquest model i que ara s'ha d'obrir una etapa de reflexió sobre com aplicar-lo.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article