La Fundació Mambré busca 50 pisos buits per a lloguer social

L’entitat posa en marxa la campanya ‘Lloguer segur, lloguer digne’ per fer front a problemàtiques com el sensellarisme i els desnonaments


La Fundació Mambré –que engloba les entitats Arrels, Assís Centre d’Acollida, Companyia de les Filles de la Caritat i l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu– ha iniciat la campanya ‘Lloguer segur, lloguer digne’ per aconseguir 50 pisos buits a l'àrea metropolitana de Barcelona i oferir-los a persones en risc d'exclusió social i sense llar. Aquests, se sumarien als gairebé 200 pisos que actualment gestiona la Fundació Mambré.

L'associació busca habitatges cedits per persones físiques, empreses, organitzacions sense ànim de lucre, entitats d'església o administracions públiques abans de finals d'any, ja siguin per a persones soles com per allotjar de 3 a 4 persones. De moment, ja n’han aconseguit tres i n’hi ha set pendents de firmar el contracte.

La Fundació Mambré ofereix, per aquestes llars, un contracte de lloguer o conveni de cessió d'ús signat per la mateixa fundació, titularitat dels subministraments, garanties de pagament i gestió d'incidències. Per altra banda, l'entitat també s'encarregarà de tenir cura de l'habitatge i que un cop s'acabi la cessió es retorni l'habitatge en perfecte estat. A més, l’entitat també fa de mediadora entre els residents i el veïnat.

La fundació està disposada a llogar pisos que no tinguin una “visió especulativa” i que es trobin dins els índex de preu d’habitatge de lloguer que marca la Generalitat de Catalunya. Així, l’entitat està disposada a pagar un lloguer de fins a 850 euros per un pis d’entre tres i quatre places.

Amb l’objectiu que tothom pugui accedir a un “habitatge digneˮ, les persones usuàries hauran de destinar no més d’un 30% del seu sou i, en cas que aquestes no arribin a cobrir la totalitat del lloguer, la Fundació Mambré se’n farà càrrec.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article