Els CDR ocupen el Departament d'Afers Socials per reclamar la “independència efectiva”

Una quarantena de membres reclamen la desobediència també a la conselleria de Salut


Una quarantena de membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) han entrat aquest divendres al matí a la seu del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, situat al passeig de Taulat de Barcelona, per reclamar al govern de la Generalitat desobediència i “independència efectiva” amb el lema “si nosaltres desobeïm des del carrer, vosaltres desobeïu des del Govern”. Després de quatre hores, s'han retirat de la seu per assistir a la manifestació contra la llibertat provisional de 'La Manada' després de parlar sobre el procés amb el secretari general de la conselleria, Josep Ginesta.

La meitat dels concentrats s'han estat al vestíbul de la conselleria i la resta a les portes del Departament. Llueixen diverses pancartes i n'han plantat una a terra on posa Per una República del treball digne per a totes. Els concentrats, repartits entre el vestíbul d'entrada i l'exterior, han estat asseguts en rotllanes, cantant cançons reivindicatives, escrivint lemes en murals i parlant.

El secretari general de Treball, Josep Ginesta, ha explicat als presents que el Departament no pensava impedir la concentració pacífica, sempre que no danyessin elements de l'edifici i no entorpissin les gestions dels ciutadans que s'hi apropaven. Fonts del Departament han explicat que el conseller, Chakir El Homrani, no era present a l'edifici i no estava previst que hi anés.

Al migdia, els concentrats s'han unit a la concentració que fan cada divendres a aquesta hora els treballadors de la conselleria per reclamar la llibertat de l'exconsellera Dolors Bassa.

També hi ha hagut diversos membres dels CDR a l'exterior de la Conselleria de Salut reivindicant el mateix amb pancartes on es pot llegir “qui no es mou, no sent les cadenes”. “Avui fa 265 dies que vam desobeir com a poble, vam defensar les escoles, vam exercir el nostre dret d'autodeterminació i vam votar independència”, han recordat a través de les xarxes socials els CDR.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article