El Govern aprova destinar 10,5 milions d'euros per crear més places per acollir joves immigrants sense referents familiars

La creació d’aquests recursos d’urgència és una de les mesures per fer front a l’arribada massiva d’adolescents nouvinguts


El Govern ha aprovat aquest dimarts destinar 10,5 milions d’euros addicionals per atendre l’arribada massiva de joves immigrants sense referents familiars. Les actuacions se centraran a donar resposta a la franja d’edat de 15 a 17 anys, on es concentra la majoria dels joves sense referents familiars que arriben a Catalunya.

En aquest sentit, les mesures d’urgència es destinaran a cobrir les necessitats d’inclusió, formació i emancipació dels joves propers a la majoria d’edat i el seu acompanyament posterior per a la seva inclusió social.

Segons ha subratllat el Govern, totes aquestes actuacions donen resposta a la vocació de l'Executiu de millorar les condicions de vida de totes les persones que es troben dins el territori, en especial dels infants i adolescents, per tal d’assegurar-los una vida digna i complir així amb la Convenció dels drets de l’infant de 20 de novembre de 1989 i a la Resolució europea del Consell 97/c 221/03 de 26 de juny de 1997, entre altres.

Durant el 2017 van arribar a Catalunya quasi 1.500 joves migrats sense referents familiars. Una xifra que duplica la de 2016 i triplica la de 2015. Segons les dades del primer semestre de 2018, es preveu que enguany es pugui gairebé duplicar el nombre d’arribades de l’any passat, segons ha indicat el Govern. Entre el gener i el maig d'enguany ja han arribat a Catalunya 729 joves i es calcula que, quan acabi l'any aquesta xifra arribi als 3.000.

400 noves places

La Generalitat de Catalunya impulsa 418 noves places per atendre en un primer moment els joves menors d'edat que arriben al nostres país sols. Es tracta d'una mesura que s'ha pres davant la previsió d'una arribada massiva, en un 95% nois procedents majoritàriament del Marroc (72%) i de l'Àfrica subsahariana.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article