SATSE reclama que s'implanti “de manera progressiva” la infermera a les escoles el proper curs

Un professional de Salut al centre evitaria que el professorat hagi d'assumir responsabilitats “per a les quals no té competències ni formació”


El sindicat d'infermeria SATSE ha tornat a denunciar que hi ha centres educatius que segueixen sense comptar amb un professional d'aquest àmbit que atengui les necessitats sanitàries i d'adquisició d'hàbits de vida saludable dels alumnes.

SATSE lamenta l'interès “escàs” de les administracions públiques per incorporar aquesta figura, i ha reclamat que s'implanti “de manera progressiva” durant el curs 2018-2019. El sindicat considera que el cost és “irrisori”, si es compara amb la despesa que es destina a atendre i curar malalties “que poden evitar-se” amb una educació sanitària i hàbits de vida saludables.

Comptar amb un professional d'infermeria, que el sindicat calcula en un cost de 60 euros diaris, permet atendre “de manera immediata” qualsevol incident relacionat amb la salut o problemes relacionats amb malalties cròniques com la diabetis, l'asma, les al·lèrgies o l'epilèpsia. La formació també destaca la “tranquil·litat i seguretat” que aquest fet aportaria als pares.

A més, SATSE destaca el paper “mediador” que els professionals de la infermeria podrien exercir entre pares i professorat per millorar els hàbits de salut de l'alumnat. I entén que s'evitaria que l'equip docent hagi d'assumir responsabilitats “per a les quals no té competències ni formació específica”.

Finalment, SATSE recorda que l'adquisició d'hàbits de vida saludables en edats primerenques comporta la reducció de riscos de tenir malalties futures, amb el consegüent benefici per a la salut i el benestar de les persones i l'estalvi econòmic per al sistema sanitari.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article