Editen la primera guia de mobilitat per a persones sordcegues a Catalunya

En motiu del Dia Internacional de la Sordceguesa, les entitats demanen més finançament i un conveni per millorar l'atenció


L'Associació Catalana pro Persones Sordcegues (APSOCECAT) i la Federació Espanyola de Sordceguesa (FESOCE) han presentat aquest dimecres la primera guia d'orientació i mobilitat que s'edita a Catalunya i a l'Estat espanyol. El document ha de servir perquè “el col·lectiu es pugui sentir segur i apoderar-se en l'espai públic”.

En aquest sentit, el president de l'APSOCECAT, Ricard López, ha explicat que la guia vol “donar visibilitat a un col·lectiu format per 38.000 persones a tot Catalunya” i que ha de servir no només a les persones sordcegues sinó també als professionals, perquè “sàpiguen ajudar-les i tractar-les”. 

La guia s'ha presentat en motiu del Dia Internacional de la Sordceguesa, en una setmana en què les entitats han aprofitat per conscienciar la ciutadania. “Aquesta setmana ha de servir per donar un missatge als polítics perquè afegeixin a la seva agenda la necessitat de fer participar més activament les persones sordcegues”, ha defensat López.

També han reclamat més finançament per part del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que és imprescindible per “contractar professionals experts” i han demanat un conveni amb l'administració per atendre les persones amb sordceguesa. La guia, tal com ha explicat la mediadora en sordceguesa i coordinadora dels continguts, Aroha Palacios, s'ha elaborat a partir de referents de bones pràctiques a nivell internacional.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article