Proactiva Open Arms denuncia que Itàlia i Malta han denegat accés a les seves aigües

L'entitat recorda que tant la bandera de la nau com la tripulació són europeus


Proactiva Open Arms ha denunciat a través de les xarxes socials que Itàlia i Malta han denegat accés a les seves aigües al seu vaixell. L'entitat recorda que la nau és de caire “humanitari” i que en un any ha “salvat més de 5.000 vides” sota la coordinació de la Guarda Costiera. Finalment, han aconseguit tornar a la zona de rescat.

També subratlla que el vaixell va estar retingut durant uns dies per la justícia italiana, però que després va ser “alliberat”. I afegeix que tant la tripulació com la bandera de la nau són europeus. També a les xarxes socials el fundador de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, ha lamentat que la decisió d'Itàlia i Malta es pren “violant també totes les normes del dret internacional i comunitari”.

De fet, aquest dilluns el Parlament Europeu ha reclamat als estats membres de la Unió Europea que no criminalitzin les ONG humanitàries com ProActiva Open Arms. El comitè de Llibertats Civils, Justícia i Afers Interns va aprovar una resolució que dona suport les entitats no lucratives que ajuden refugiats i immigrants i que serà sotmesa a votació en el ple de l’Eurocambra de la setmana que vinent.

El text defensa que els estats no poden aplicar procediments judicials contra “les organitzacions de la societat civil que ajuden els immigrants per motius humanitaris” d’acord amb la legislació europea. Diverses ONG que operen al mediterrani per rescatar persones com Proactiva Open Arms han hagut de fer front a demandes judicials per aquesta feina. A més, recentment, Hongria ha aprovat una llei que permet penes de presó contra el personal d’entitats socials que ajudin immigrants considerats “il·legals” pel govern de Viktor Orbán.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article