El Festival de Música Antiga dels Pirineus programa 17 concerts en centres de gent gran i salut mental

L'objectiu és apropar la cultura a diversos dels col·lectius que hi tenen dificultats d'accés


El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) torna a apropar la cultura a diversos dels col·lectius que hi tenen més dificultats d'accés, com ara el conformat per la gent gran, les persones amb diversitat funcional o les pateixen malalties mentals. D'aquesta manera, i de la mà del Conservatori de Música dels Pirineus, s'han programat un total de 17 concerts, dos més que l'any passat, els quals es duran a terme en diversos centres on hi van com a usuaris i que estan situats a les comarques de l'Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, el Pallars Jussà i Sobirà, el Ripollès i la Val d'Aran. En aquesta tercera edició del FeMAP Social també s'han organitzat sis tallers explicatius i orientatius previs a alguns dels concerts de la programació oficial del festival.

El Taller Claror de la Seu d'Urgell, que dona servei a persones amb discapacitat intel·lectual de l’Alt Urgell, ha acollit aquest dilluns un dels disset concerts que formen part de la programació del FeMAP Social. Amb l'actuació d'un quartet de corda, conformat per alumnes del Conservatori de Música dels Pirineus, s'ha aconseguit apropar-los a la cultura per una estona.

D'aquesta manera, el festival torna a refermar la seva aposta més transversal i integradora. Segons ha explicat la responsable d'aquest programa, del qual enguany es duu a terme la tercera edició, Gemma Guàrdia, s'ha optat per buscar una fórmula que fomenti la interacció amb el públic.

Per la seva banda, el director del conservatori pirinenc, Xavier Llobet, ha destacat la importància que té per al seu alumnat el fet de poder participar en iniciatives d'aquest tipus, ja que, segons ha dit, aquestes els ajuden a “trobar-se amb la realitat”.

A més, ha afirmat que per ells representa una eina cap a la “professionalització”, un dels principals objectius que té la formació musical més enllà de les aules. El quartet de corda que actua pels diversos centres ha estat triat mitjançant un concurs, al qual s'hi van presentar una dotzena d'estudiants, i comptarà, com a contrapartida, amb un ajut per finançar els seus estudis.

A banda dels concerts de l'àmbit de Música a domicili també s'han programat sis tallers explicatius i orientatius previs, els quals també s'han dirigit a diversos col·lectius que, en el seu cas, han assistit o tenen previst fer-ho a alguna de les actuacions de la programació oficial del FeMAP.

En aquest sentit, la segona tinent d'alcalde de la Seu d'Urgell i regidora de l'àrea d'atenció a les persones, Anna Vives, ha destacat el fet que el festival apropi la música “als llocs més recòndits del país i de la societat”. També ha volgut agrair la seva “sensibilitat” cap a aquestes persones i ha considerat que tot plegat “dona un afegit de qualitat humana a la grandíssima qualitat musical del festival”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article