El Parlament insta el Govern a desplegar el dispositiu d'estiu per reforçar l'atenció primària

La cambra catalana demana l'executiu que publiqui de forma “més transparent i mensualment” la informació de les llistes d'espera


El Parlament ha aprovat una moció de Cs que insta el Govern a desplegar el dispositiu d'estiu sanitari a Catalunya per tal de reforçar la dotació de professionals de l'atenció primària i hospitalària, així com els dispositius del SEM, especialment a les zones costaneres.

La cambra ha donat llum verda al text del grup majoritari, després de transaccionar esmenes de JxCat, ERC i CatECP. La moció aprovada -per àmplia majoria- també insta l'Institut Català de la Salut i a les entitats públiques adscrites al CatSalut que abordin abans de dinal d'any la revisió dels criteris de les Direccions per Objectius.

El text també concreta que el Parlament insta l'executiu a publicar de forma “més transparent i mensualment” la informació de les llistes d'espera del sistema sanitari públic de manera desagregada per centre, tipus d'intervenció, prova o especialitat, i sexe.

El Parlament ha aprovat per àmplia majoria els tres primers punts de la moció, transaccionat amb les esmenes conjuntes de JxCat i ERC. Tots els grups hi han votat a favor, menys el subgrup de la CUP-CC, que s'hi ha abstingut.

Finalment, el quart punt subratlla que el Parlament insta el Govern a elaborar una nova disposició reglamentària d'accessibilitat al sistema de salut que derogui l'Ordre STL 102/2015 i que estableixi terminis màxims d'accés garantit per a les prestacions sanitàries que són a càrrec del Servei Català de la Salut. Aquest punt ha estat aprovat amb els 62 vots a favor de Cs, PSC-Units, CatECP i el PPC. JxCat, ERC i la CUP (68) s'hi han abstingut.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article