Ordenen la retirada del mercat de medicaments que contenen Valsartan per tractar la hipertensió

L'alerta s'ha emès a nivell europeu i mundial després que es detectés l'aparició d'una impuresa que pot provocar càncer


L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha ordenat la retirada per precaució de diversos medicaments que contenen Valsartan per tractar la hipentensió arterial després que es detectés l'aparició d'una impuresa carcinògena. Aquesta alteració s'ha generat com a conseqüència d'un canvi en procés de fabricació de Valsartan autoritzat per la Direcció Europea de la Qualitat dels Medicaments del Consell d'Europa.

L'alerta s'ha emès a nivell europeu i mundial i en el cas de l'Estat afecta més d'un centenar de medicaments que inclouen Valsartan produït per Zhejing Huahau Pharmaceutical i que ha estat distribuït en nombrosos països. Els lots afectats es poden localitzar a la web de l'Agència Espanyola de Medicaments.

Per als pacients que prenien alguns d'aquests medicaments, l'Agència Espanyola de Medicaments recomana no interrompre el tractament i visitar el metge perquè el canvií per un altre amb una altra composició. Des del Departament de Salut també es recomana a les persones que pensin que poden estar afectades trucar al 061 o desplaçar-se a la seva farmàcia de referència amb el número de lot del medicament que està prenent. Els professionals informaran a cada persona dels passos a seguir segons l’afectació de cada cas.

Salut també posa especial èmfasi en que cap persona interrompi el tractament que està prenent si no és sota supervisió d’un professional. El principi actiu Valsartan el fabrica Zhejing Huahai Pharmaceutical a la Xina. La impuresa s'ha generat com a conseqüència d'un canvi en el procés de fabricació de Valsartan.

A Catalunya hi ha prop de 60.000 persones que prenen Valsartan, però no totes prenen els medicaments afectats per aquesta retirada. Les autoritats europees de medicaments estan treballant amb Zhejiang Huahai per resoldre aquesta situació tan ràpid com sigui possible, avaluant el possible risc associat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article