Més de 110.000 persones celebren el 25è aniversari del Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple

625 piscines han col·laborat amb la iniciativa, que lluita contra la malaltia neurodegenerativa que afecta a més de 7.500 persones a Catalunya


Més de 110.000 persones s’han sumat aquest matí a la celebració del 25è aniversari del Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, una campanya impulsada per la Fundació Esclerosi Múltiple que s’ha convertit ja en el segon acte solidari més multitudinari de Catalunya. 625 piscines catalanes han col·laborat enguany amb la iniciativa, que té com a finalitat lluitar contra aquesta malaltia neurodegenerativa que no té cura i afecta a més de 7.500 persones a Catalunya.

En total s’han recaptat 350.000 euros bruts, que es destinaran a l’Esclerosi Múltiple infantil. I és que, tot i que l’Esclerosi Múltiple afecta sobretot als adults, fins a un 10% dels casos que es diagnostiquen són en infants. Maria José Abella, presidenta de la Fundació, ha explicat que “tot i els grans avenços que hem fet pel que fa a conscienciació, encara hi ha una manca d’informació molt gran sobre vessants més atípiques de la malaltia com pot ser l’Esclerosi Múltiple infantil. Volem proporcionar als infants i a les seves famílies aquells recursos de suport que necessiten per poder millorar les seves condicions de vida”.

Abella també ha demanat “no perdre de vista” que trobar una cura per aquesta malaltia és l'objectiu fonamental. I en aquest sentit ha reclamat mitjans per a la recerca per “avançar” cap a una solució.

Per celebrar els 25 anys del Mulla’t, la Fundació ha convertit l’acte central d’enguany en una gran festa que per primer cop s’ha obert al mar, donant la possibilitat a tots els banyistes de sumar-s’hi. En concret, el lloc de trobada ha estat el Club Natació Atlètic Barceloneta.

El President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, el Conseller d’Interior, Miquel Buch, el Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, la cuinera Ada Parellada, els actors Àngels Gonyalons, Guillem Albà,  Àlex Casanovas, Miquel Sitjar i el Mag Marin són algunes de les cares conegudes que han volgut nadar uns metres per l’esclerosi múltiple des de Barcelona.

Un Mulla’t ple d’activitats

A més de llançar-se a l’aigua, els assistents han pogut participar en les diverses activitats que s’han organitzat a la Plaça del Mar de Barcelona. Una exposició sobre els 25 anys del Mulla’t, tallers infantils, una actuació del grup Satatma amb danses típiques de l’Índia i un concert de Swing amb The Black Mambas feat Edu Le Pink Tzigane han estat algunes d’elles.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article