El Govern engega una comissió per combatre el dèficit d'inversió per a gent gran a Barcelona

El conseller Chakir el Homrani defensa la tasca del Departament i assegura que s'ha impulsat “la inversió social més gran feta mai”


La inversió per a gent gran i la constitució d'una comissió bilateral sobre envelliment. Aquest ha estat l'aspecte central i la proposta en ferm de la reunió mantinguda aquest dilluns entre el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, el secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, i la  tinenta l’alcaldia de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, per tractar les polítiques socials de la capital catalana.

En el decurs de la trobada, després que el consistori fes públic les xifres deficitàries d'inversió en gent gran, el conseller ha anunciat la creació d’una comissió bilateral amb l’Ajuntament sobre l’envelliment que s’ocuparà de dissenyar el model d’atenció i de suports a la gent gran, centrada sempre en la persona, en el seu dret a decidir i d’acord amb un model de proximitat. En aquest sentit, el Departament s’ha compromès a fer una proposta de funcionament de l’organisme.

Segons ha informat el Departament en un comunicat, “la inversió social de la Generalitat a Barcelona és la més gran feta mai”. En aquest sentit, El Homrani ha remarcat que el finançament del Departament de Treball i Afers Socials a l’Ajuntament de Barcelona ha passat dels 44 milions d'euros a l’inici de 2016 a 60 milions d'euros l’any passat pel que fa a inversió social, un augment del 35% en dos anys.

Fer créixer el Servei d’Atenció Domiciliària

El Homrani s’ha referit també a la partida destinada al Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), que entre 2016 i 2017 “va augmentar un 73%, de 14,7 milions d'euros a 25,5 milions d'euros, un increment que duplica la mitjana del creixement de la inversió al conjunt del país per part de la Generalitat”. Segons el conseller, “aquesta aposta per enfortir el SAD respon a la voluntat del Govern d’adequar l’atenció a l’envelliment segons la voluntat i els nivells d’autonomia de cada persona, per tal que la resposta no hagi de ser únicament la institucionalització”.

Pel que fa a les places residencials i de centre de dia, El Homrani ha recordat que “per optimitzar recursos, el Departament prioritza els esforços inversors en les persones mitjançant la concertació de places i serveis, abans que en la construcció de nous equipaments”.

El conseller també ha posat en valor la creació de 615 places de residència i 106 de centre de dia a Barcelona, “unes xifres que superen ja la meitat de les places estimades en la projecció moderada de la programació vigent pel període 2015-2018, en un context no absent de dificultats, en què només hi ha hagut durant el 2017 un nou pressupost, i en el que el finançament estatal de la Dependència es troba estancat ”, ha reblat El Homrani. A més, el conseller ha volgut posar en valor “l’entesa amb l’Ajuntament amb qui els darrers anys hem assolit acords satisfactoris pel que fa a inversió social en els diversos organismes bilaterals que compartim”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article