El Banc de Sang calcula que aquest estiu caldran 35.000 donants

L'entitat engega una campanya a les xarxes per aconseguir cobrir les necessitats previstes i regalarà als donants una bossa de roba


El Banc de Sang calcula que fins a finals d'agost caldran 35.000 donants per atendre els pacients ingressats en clíniques i hospitals, segons un comunicat difós aquest dijous. Per aconseguir cobrir les necessitats previstes, l'entitat ha posat en marxa una campanya a les xarxes socials i regalarà als aportadors una bossa de roba .

Amb l'etiqueta #omplelabossa els donants podran compartir imatges amb aquest complement des dels seus llocs de vacances, cosa que, segons el banc, permetrà fer arribar el missatge "Dona el millor de tu. Dona sang", lema de la campanya d'estiu d'enguany, “a qualsevol indret de Catalunya o del món”.

Paral·lelament, la web de l'entitat comptarà amb una bossa de sang virtual que s'anirà omplint a mesura que se sumin donacions. D'aquesta manera es podrà veure si les necessitats d'aquest estiu estan cobertes. El Bang de Sang ha fet una crida a què la gent s'apropi als hospitals i a les campanyes de donació arreu de Catalunya, ja que a l'estiu les donacions baixen un 30% respecte a la resta de l'any.

Per tal de garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als tractaments, s'han programat 60 campanyes cada setmana i estaran obertes les sales de donacions a 20 hospitals d'arreu de Catalunya. A més, hi ha previstes 500 donacions només de plaquetes, un component sanguini molt necessari per als malalts de càncer, entre altres.

El Banc de Sang ha recordat la importància de què es tinguin unes reserves que permetin fer front a qualsevol situació inesperada, com va ser el cas dels atemptats de l'any passat a Barcelona i Cambrils.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article