El Síndic pressiona les administracions perquè trobin “mesures immediates” que evitin el top manta

Rafael Ribó proposa un pla d'integració de les persones que es dediquen a la venda ambulant i sancionar els compradors


El Síndic de Greuges ha pressionat aquest dimecres les administracions perquè trobin una solució “immediata” per evitar la venda ambulant a la via pública. Ho ha fet en una reunió amb el conseller de Treball,  Afers Socials i Famílies, la delegada del Govern i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i altres alcaldes de municipis catalans.

La reunió és ja la quarta que s'impulsa des del juliol del 2016, i Rafael Ribó constata que, “tot i les actuacions dutes a terme per totes les administracions implicades en aquests dos anys, el fenomen persisteix”. Per això, proposa un seguit de recomanacions.

La primera, segons el Síndic, que caldria engegar és l'elaboració d'un pla d'actuació social destinat a la integració de les persones que es dediquen al top manta. Detalla Ribó que aquest pla hauria d'incloure formació, ajuts vinculats i mesures per facilitar la inserció laboral.

A més, però, considera imprescindible engegar una campanya de divulgació que expliqui les repercussions que té la venda ambulant per a les persones que l'exerceixen a agències de viatges, operadores turístiques i hotels, entre altres. A més, creuen que s'hauria de poder sancionar els compradors del top manta.

Per últim, reclama que hi hagi una actuació coordinada entre administracions i municipis. I apunta que les actuacions en matèria policial han d'anar encaminats a perseguir els canals de distribució dels productes, i no tant els venedors.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article