Uns 13.000 infants i joves de famílies vulnerables es beneficien d'activitats de lleure

Afers Socials inverteix 2,7 milions d'euros en mesures per atendre els nens i les nenes durant el període de vacances escolars


13.000 infants i adolescents de famílies en situació de vulnerabilitat es beneficiaran d'activitats de lleure aquest estiu. Afers Socials inverteix 2,7 milions d'euros en mesures per atendre els nens i les nenes durant el període de vacances escolars.

En concret, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha explicat que enguany s'han ofert 3.330 places en 113 centres oberts per a prestar una atenció continuada a infants i adolescents en situació de risc social durant el període de vacances escolars d’estiu.

En aquest sentit, els centres d’entitats i ajuntaments mantenen les activitats i la promoció d’actuacions que garanteixin la cobertura de les necessitats bàsiques d’aquest col·lectiu. De fet, els centres oberts fan activitats diàries de dilluns a divendres, amb un mínim d’obertura de sis hores diàries, i inclouen dos o tres àpats al dia que garanteixen una alimentació saludable i equilibrada.

Beques en casals i colònies

A més, en col·laboració amb les entitats d’educació en el lleure com la Fundació Pere Tarrés, entre altres, el Departament destina aquest estiu 600.000 euros per a oferir places en colònies i casals a infants i adolescents en situació de risc social d’acord amb la derivació dels Serveis socials bàsics. L’any passat es van becar 7.141 infants amb aquest import i enguany es preveu assolir els 7.500.

‘L’Estiu és teu’

El programa L’Estiu és teu ofereix també places becades entre el 65% i el 100% del preu d’una estada a la Xarxa nacional d’albergs (XANASCAT) a nois i noies de cinc a 16 anys en situació de vulnerabilitat. La valoració de la necessitat de cada cas es fa a través dels Equips Bàsics d’Atenció Social dels diferents municipis i consells comarcals. Amb un pressupost de 550.000 euros, es preveu becar unes 1.350 places d’aquest programa. A banda d’aquestes actuacions, 47 nens i nenes amb discapacitat i dependència participaran del programa Respir.

Un taller d'alimentació saludable

Un dels objectius del programa socioeducatiu Jugar i Llegir, que es desenvolupa a 32 equipaments cívics de la Generalitat, és promoure una alimentació saludable. En aquest sentit, el taller Menjar sa, tot és començar treballa durant l’estiu els hàbits d’higiene i alimentació i ofereix esmorzar o berenar als infants. Més de 1.500 nens i nenes participaran en aquest taller, que suposa una inversió de prop de 10.000 euros.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article