Santa Coloma impulsa un projecte per pal·liar les situacions de soledat no volguda entre les persones grans

El programa arrencarà als barris del Centre, Can Mariner, Riu Nord i Riu Sud

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha arribat a un acord amb l'Obra Social 'La Caixa' i la fundació Íntegrament per desplegar el programa Sempre Acompanyats a la població. L'objectiu és combatre la soledat no volguda entre les persones grans de la ciutat i sensibilitzar la ciutadania sobre aquest fenomen.

El projecte arrencarà als barris Centre, Can Mariner, Riu Nord i Riu Sud d'aquesta ciutat on es vol crear una xarxa sòlida dins la comunitat per enfortir el suport social envers aquest segment de la població. A Santa Coloma les persones de més de 65 anys representen el 19,7% dels habitants.

El 20% de les persones grans viuen soles i d'aquestes, gairebé la meitat (45%), viu als barris on es començarà a aplicar el programa. A Santa Coloma de Gramenet, el projecte donarà les primeres passes amb una ronda de contactes amb tots els agents, l'elaboració d'un diagnòstic compartit, i la construcció d’un grup de treball per donar una resposta integral i coordinada a aquestes situacions, ja que aquest sentiment de solitud, mantingut durant el temps, pot afectar la salut de la persona gran, i comportar una pèrdua de qualitat de vida.

Sempre acompanyats ja es desenvolupa a Terrassa, Girona i Tortosa des de fa gairebé cinc anys.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article