Un 17,6% de les dones va patir violència masclista el 2016 i les denúncies van pujar 8,4 punts

Una enquesta impulsada per la Generalitat es fixa en l'impacte emocional i en la victimització de les filles i els fills, entre altres


Un 17,6% de les dones va patir algun tipus de violència masclista el 2016. Així ho reflecteix la segona Enquesta de Violència Masclista a Catalunya presentada aquest dilluns.

L'estudi mostra que un 20,9% de les dones que ha patit alguna d'aquestes violències va considerar que era delicte i que, d'aquest grup, el 26,1% ho va acabar denunciant; 8,4 punts més respecte a les dades de l'enquesta del 2010, quan el percentatge de denúncies era del 17,7%.

Per als responsables de l'enquesta, aquestes dades reflecteixen l'augment de la identificació de les violències masclistes i una major sensibilització social. La recerca, impulsada per la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i la Fundació Bancària 'la Caixa', també recull dades de les violències masclistes patides per les dones al llarg de tota la vida, l'impacte emocional que els han causat i la victimització de les filles i els fills, entre altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article