La URV desenvoluparà un programa de formació per a joves amb discapacitat intel·lectual

És l'única universitat catalana que participa en la iniciativa impulsada per la Fundació ONCE amb el Fons Social Europeu


La Universitat Rovira i Virgili (URV) desenvoluparà un programa de formació per a joves amb discapacitat intel·lectual en el marc d'una iniciativa impulsada per segon cop per la Fundació ONCE amb el Fons Social Europeu a través del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil.

L'objectiu principal del programa és implicar a les universitats com a agents decisius en la inclusió social i en la formació de joves amb discapacitat intel·lectual, dels quals l'accés a l'educació superior encara resulta insignificant. Segons l'ONCE, les persones amb discapacitat només estan representades en un 1,7% en els estudis universitaris de grau i el percentatge és encara menor en màsters, postgraus i doctorats.

Només entre el 5% i el 6% de les persones amb discapacitat tenen estudis universitaris a Espanya, tot i que l'Estratègia Europea 2020 parla d'un horitzó del 40%. Les universitats seleccionades han estat Alcalá de Henares, Camilo José Cela, CEU San Pablo i Rey Juan Carlos, a Madrid; Almeria, Granada, Jaén, Màlaga i Pablo de Olavide de Sevilla, a Andalusia; a més de les universitats de Burgos i Salamanca, de Cantàbria, Castella- La Manxa, Extremadura, La Corunya, Múrcia, la Pública de Navarra, i les d'Alacant, València i Miguel Hernández d'Elx, al País Valencià.

A la primera edició de la iniciativa van participar 15 universitats, i 225 joves amb discapacitat intel·lectual es van poder graduar en els diferents títols propis que es van posar en marxa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article