Només un 3% d’infermeres en càrrecs directius sanitaris

Des del Col·legi d’Infermeres i Infermers de Tarragona alerten que cal “promoure polítiques de capacitació directiva en l’àmbit infermer”


Són freqüents les crides per assegurar l’equitat i la presència de dones infermeres en càrrecs directius des de fa anys. Per això, en aquest context, el Col·legi d’Infermeres i Infermers de Tarragona vol posar de manifest que la infermeria suposa quasi el 50% de tota la professió sanitària, mentre que només un 3% de les infermeres són en càrrecs de direcció.

Segons les dades de què es disposa, només el 3% de les infermeres del Camp de Tarragona i Ebre ocupen llocs directius i de gerència. Això, en opinió del Col·legi, és preocupant, i representa un percentatge “menys que simbòlic”.

El diagnòstic que fa el Col·legi d’Infermeres i Infermers de Tarragona sobre el paper de les infermeres en el món directiu sanitari és que “deixa en molt mal lloc l’objectiu d’igualtat home-dona i el reconeixement de la nostra professió”. De fet, segons manifesta el Col·legi, “es fa difícil trobar infermeres entre els càrrecs d’alta direcció del sistema sanitari català, més enllà de nivells intermitjos o no gerencials”.

Cal “promoure polítiques de capacitació directiva en l’àmbit infermer, com també un correcte reconeixement en la carrera professional d’aquelles infermeres que assumeixen posicions de comandament”. En aquest reconeixement sens dubte hi poden contribuir decisions com el recent nomenament de la doctora en infermeria Mar Lleixà com a delegada territorial de Salut a Terres de l’Ebre, amb la qual cosa el Col·legi li trasllada la seva felicitació.

“La major part de llocs directius els acaparen els homes”, insisteixen des del Col·legi de Tarragona, per això, “veiem amb bons ulls mesures del que s’anomena afirmative action, o discriminació positiva”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article