L'Estat està disposat a retirar el recurs contra la Llei de pobresa energètica, segons Colau

Cunillera ofereix augmentar la col·laboració entre Policia Nacional, Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra per lluitar contra el narcotràfic al Raval

La delegada del Govern de l'Estat a Catalunya, Teresa Cunillera, ha transmès en la reunió amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que l'Estat contempla la retirada dels recurs presentats pel govern del Partit Popular contra les lleis socials aprovades pel Parlament i suspeses pel Tribunal Constitucional, com ara la Llei 24/2015, per afrontar l'emergència habitacional i la pobresa energètica. “Per a nosaltres seria una molt bona notícia i esperem que en les properes setmanes es concreti”, ha dit Colau.

L'alcaldessa també ha apuntat que la reforma de la Llei d'arrendaments urbans per posar topalls als lloguers abusius es pot abordar “en qüestió de setmanes”. En la reunió, on ha regnat un clima de cordialitat, Cunillera ha ofert augmentar la col·laboració entre Policia Nacional, Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra per combatre el narcotràfic al centre de Barcelona, sobretot al barri del Raval.

La delegada ha recordat a l'alcaldessa que “pot comptar” amb les forces de seguretat de l'Estat en la lluita contra la compravenda de drogues il·legals. Colau, com a presidenta de la Junta de Seguretat Local, és l'encarregada de decidir els mecanismes que es posen en marxa en les operacions.

En els pròxims dies els equips tècnics de la policia espanyola es posaran en contacte amb els cossos catalans per concretar aquest reforç que ha ofert Cunillera per combatre “una xarxa que va molt més enllà del municipi”, en paraules de l'alcaldessa.

La reunió bilateral de la setmana vinent que posarà sobre la mateixa taula la Generalitat i l'Estat ha planat sobre la trobada entre Colau i Cunillera. És per això que Colau pressionat especialment perquè es desencallin en “poques setmanes” les suspensions de normatives catalanes relatives a habitatge. “És una vergonya que normes com la Llei 24/2015 encara estiguin paralitzades”, ha insistit l'alcaldessa.

Colau ha recordat que aquesta norma seria especialment útil en un moment en el que el Banc Central Europeu ha donat la directriu a les entitats financeres de desfer-se de gran part dels seus parcs d'habitatge, que ara “passaran a mans de fons d'inversió en els pròxims dies”.

Així doncs, l'aplicació d'aquesta “estratègia clau i pionera” permetria que els propietaris d'immobles no es desresponsabilitzessin de les situacions de vulnerabilitat de les persones que viuen en els habitatges, impedint, per exemple, desnonaments de famílies vulnerables “sense garantir un reallotjament”, ha argumentat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article