La comunitat musulmana de Ripoll denuncia que un any després dels atemptats “ningú els ha explicat res” sobre l'imam

El seu portaveu, Ali Yassine, insisteix que la formació religiosa a les escoles és "clau" per evitar casos de radicalització


La comunitat musulmana de Ripoll denuncia que un any després dels atemptats de Barcelona i Cambrils “ningú els ha explicat res” sobre l'imam que va captar els joves de la localitat. El portaveu de l'associació Annour, Ali Yassine, exigeix que se'ls informi sobre “la persona que va estar al capdavant de la mesquita”. “No sabem res. Necessitem que algú ens digui què ha passat”, assenyala Yassine. El portaveu de la comunitat Annour també ha insistit en reclamar educació religiosa que inclogui l'islam a les escoles i instituts, ja que ho considera un “element clau” per evitar casos de radicalització.

“El problema és que aquells nois no sabien res de l'islam”, ha etzibat Yassine, que ha celebrat “el bon clima de convivència” amb la ciutadania de Ripoll. “La veritat és que no hi ha cap problema amb els veïns, això és molt important”, ha reblat. “Ell tenia dues cares. Una aquí a la mesquita i una altra que no sabem a fora”, així s'expressa el president de la comunitat musulmana de Ripoll, Ali Yassine, en relació a l'imam que va captar els joves de la localitat que van atemptar el 17 d'agost a Barcelona i Cambrils. Un any després dels fets, Yassine reclama que “saber qui era” Abdelbaky Es Satty. “Ens agradaria que ens expliquessin com va passar”, assenyala el president. Aquesta és una reclamació que també demana l'alcalde del municipi, Jordi Munell, que exigeix “més informació” sobre l'imam.

Yassine també ha apostat perquè hi hagi formació religiosa a les escoles i instituts de Ripoll, que incloguin l'islam. El president de la comunitat musulmana ha vinculat els atemptats amb el desconeixement de la fe que tenien els joves que van perpetrar els fets. “Eren bons nois, el problema és que no sabien res sobre religió i aquí és on entrava l'aire. Aquest és l'error”, ha lamentat.

Yassine ha explicat que des del març es van afegir a la petició de la comunitat musulmana de Catalunya perquè s'ensenyés l'islam als centres educatius. “Sabem que s'està estudiant, i ens agradaria que tirés endavant”, ha assenyalat.

Bon ambient amb els veïns

El president de la comunitat ha celebrat el “bon ambient” que hi ha amb els veïns de Ripoll. “La veritat és que estem millor que l'any passat, ho tenim clar”, ha assenyalat Yassine, que ha agraït la “bona predisposició” dels seus conciutadans a col·laborar amb els actes que proposen.

En aquest sentit, des de la comunitat musulmana tenen clar que “la majoria” dels ciutadans de Ripoll “estan segurs” que els terroristes “no venen ni dels musulmans, ni de la cultura àrab, ni de la religió, perquè l'islam és la pau”.

Dues mesquites unides

Yassine ha tornat a reconèixer que “hi ha la possibilitat” d'unir les dues mesquites de Ripoll, en una sola. El president, però, recorda que ara mateix “és impossible” perquè el nombre de fidels és massa gran per encabir-los en un dels dos locals.

Amb tot, Yassine obre la porta a que la fusió sigui una realitat en un futur si troben un espai "prou gran" per encabir tots els musulmans. A més recorda que els locals s'han de pagar amb les aportacions dels membres de la comunitat.

Ali Yassine ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa a la mesquita de la comunitat Annour de Ripoll, i ha revelat que no preveuen fer cap acte el dia 17 d'agost, coincidint amb l'aniversari dels atemptats. Amb tot, ha destacat que preparen “nous actes” de cara al setembre per “continuar explicant” les seves activitats.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article