Barcelona té en marxa prop d'un miler de plans ocupacionals per a persones que estan a l'atur

Majors de 45 anys, dones i joves menors de 30 són els col·lectius on vol incidir especialment el programa


L'Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, té en marxa 300 projectes, amb la participació de 35 col·laboradors municipals, per garantir la contractació directa de persones amb més dificultats per trobar feina i en risc de ser exclosos del mercat laboral. Fins a la data d'avui, s'han contractat 881 persones, i la previsió és que aquesta xifra s'acosti al miler de contractacions a finals d'any. Això suposa un grau d'inserció del 54 % dels beneficiaris del pla, nou punts per sobre de l'any anterior, fet que el primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, ha qualificat de “garantia d'èxit” el projecte donat que, també, estan aquests programes en procés de renovació permanent. El pressupost de la iniciativa és de 15 milions d'euros. Persones majors de 45 anys, dones i menors de 30, col·lectius que són més sensibles a patir un atur de llarga durada, i són precisament grups d'edat on incideix el programa.

Els Projectes Integrals amb Contractació (PIC's, antics Plans d'Ocupació) atenen les necessitats de les persones aturades de manera integral, abordant àrees com la formació i l'assessorament, amb l'objectiu que trobin feina amb contractes de mínim sis mesos i sous des de mil euros. Inclouen formació i acompanyament perquè les persones puguin trobar una feina i així augmentar l'índex de reinserció laboral. A més, el consistori vol garantir que la durada mínima dels contractes sigui de sis mesos i que el sou no baixi dels mil euros.

Una de les característiques d'aquests plans d'ocupació és la priorització de treballs i serveis d'interès públic i social, per la qual cosa, a més, la feina reverteix en benefici de tota la ciutat i fa millorar la qualitat de vida del veïnatge. Entre d'altres, la neteja, el manteniment i la reparació de la via pública, així com el suport als programes de serveis socials, són els àmbits amb més valor afegit. Els altres sectors com el medi ambient (amb actuacions preventives contra incendis a zones naturalitzades, campanyes anti-sequera, localització i retirada de cartells i adhesius de mobiliari urbà, educació ambiental), el turisme (tasques d'informació i dinamització de punts turístics) i les tecnologies de la informació (alfabetització digital, disseny i manteniment de webs) també ofereixen llocs de treball en les categories professionals d'ajudant/a, oficial/a i tècnic/a auxiliar.

Un altre dels projectes singulars recents ha estat l'elaboració d'un cens de pisos buits, pel qual s'han contractat, entre d'altres, dones que han patit violència de gènere.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article