La vaga de taxis complica els desplaçaments als hospitals de molts pacients amb mobilitat reduïda

En línies generals, els usuaris donen suport a les reivindicacions dels taxistes però critiquen que no s'hagin fixat serveis mínims


La parada de taxis de l'Hospital de Bellvitge, com la dels altres centres hospitalaris catalans, estava deserta aquest dilluns al matí per quarta jornada en la darrera setmana per la vaga del sector. Sense serveis mínims ni els anomenats ‘serveis socials’, que en altres vagues oferien servei gratuït a persones amb mobilitat reduïda o que s'havien de sotmetre a operacions, els usuaris han hagut d'utilitzar alternatives com el bus o el metro o que un familiar els portés a l'hospital.

En el cas de la Pilar, que ha acompanyat la seva mare que va en cadira de rodes a fer-se unes proves, han optat pel metro per arribar a Bellvitge i després per l'autobús per acostar-se al Duran i Reynals, a l'altre costat de la Gran Via. "Una mica d'aventura tot plegat perquè costa molt moure la mare perquè pesa", ha lamentat. En línies generals, els usuaris consultats donen suport a les reclamacions dels taxistes però critiquen que no s'hagin fixat serveis mínims com en d'altres ocasions. "Tenen dret a fer vaga però els serveis mínims els haurien de respectar", afirma la Carmen, una veïna de Sant Boi que ha arribat a l'hospital en autobús.

Al tractar-se ja de la cinquena jornada de vaga dels taxistes de Barcelona, pocs usuaris de l'Hospital de Bellvitge s'han mostrat sorpresos en trobar-se la parada de taxis buida. Durant el matí només s'ha vist algun vehicle aturat puntualment de taxistes que s'han acostat a la zona per comprovar que cap company treballés o que operessin vehicles VTC.

La Juana, una veïna de Cornellà de Llobregat que cada setmana va al centre sanitari a fer-se un tractament, ha destacat que el fet que l'Hospital de Bellvitge estigui ben comunicat per bus i metro ha mitigat els efectes de la vaga. Això sí, com molts altres usuaris, ha criticat que no s'hagin fixat serveis mínims com en altres ocasions. "Tothom té dret a queixar-se i a reclamar el que consideri, però els serveis bàsics s'han de mantenir per no afectar als més vulnerables", ha afegit.

Els principals afectats per la vaga han estat la gent gran o persones amb mobilitat reduïda que no fan ús d'ambulàncies i que, davant la manca de taxis, han optat pel transport públic. En el cas de la Pilar, que acompanya la seva mare d'edat avançada i en cadira de rodes, han agafat el metro per arribar a l'Hospital de Bellvitge i, amb l'ajuda d'altres viatgers per pujar la cadira, han agafat l'autobús per anar al Duran i Reynals.

D'altres que habitualment es mouen en taxi, com el Manuel, avui han vingut acompanyats d'un familiar, en aquest cas la seva filla que ha marxat dues hores de la feina per portar el seu pare en cotxe.

Davant la reunió amb Foment d'aquest dilluns, els usuaris de l'hospital consultats confien que s'arribi a un acord i que es posi fi a la vaga pel bé de tots.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article