La PAH aconsegueix aturar l'últim desnonament del curs “abans que els jutges marxin de vacances”

Més de 100 persones s'han concentrat al carrer Bou de Sant Pere per aturar el desnonament de la Nadia, que s'ajorna fins al 3 de setembre


Més de 100 persones s'han concentrat, aquest dimarts, al carrer Bou de Sant Pere per aturar el desnonament de la Nadia i la seva família, després de 12 dies de “resistència”. La Nadia, tot i tenir un pis concedit per la Taula d’Emergència, ha hagut de passar per tres desnonaments "estàndards" que la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha aturat.

L’any passat es van executar a la ciutat de Barcelona 2.519 desnonaments, dels quals el 85% són conseqüència directe de no poder pagar el lloguer. Des de gener d'aquest any, la PAH ha aturat més de 150 desnonaments, en el que consideren un any “dur”. Per aquest motiu, l'entitat demana “mesures urgents i valentes” per garantir “d’una vegada per sempre que el dret a l’habitatge sigui un dret efectiu”.

Fa 12 dies que diverses persones esperaven al número 16 del carrer Bou de Sant Pere per aturar el desallotjament de la Nadia i la seva família. Aquest matí no ha estat l'excepció i diverses entitats s'han aplegat a les portes del domicili de la Nadia. El desnonament que s'ha aturat avui era el que s'anomena un “desnonament en obert”, és a dir, un procediment que permet no fixar una data i hora concretes d'expulsió.

A mig matí han arribat els mossos i, després de negociar amb les persones de les diverses entitats, s’ha ajornat el desnonament fins el dia 3 de setembre. “La policia executa sí o sí aquests tipus de desallotjaments. El mèrit d'aquesta nova aturada és enorme”, celebraven des del Sindicat de llogaters. “És impressionant tot el que pot aconseguir la força col·lectiva”, reiteraven.

Amb tot, aquest desallotjament no s'ha resolt, sinó que s'ha ajornat. Per aquest motiu, diversos activistes de la PAH han ocupat l’Oficina d’Habitatge amb la intenció de poder parlar amb algun treballador “per garantir els drets de la Nadia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article