La Generalitat subvencionarà entitats socials perquè contractin 86 persones en procés d’arrelament

Els contractes de treball tindran una durada d’un any i un salari mensual de 1.000 euros


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania i el Servei d’Ocupació de Catalunya, ha impulsat una nova línia de subvencions perquè a partir del proper mes de gener les entitats socials puguin contractar a persones que es trobin en procés d'arrelament i així aquestes puguin accelerar la regularització de la seva situació administrativa.

Segons ha explicat aquest dimecres el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, tindran prioritat per accedir a un lloc de treball aquelles persones que es trobin en procés d’arrelament i en situació de vulnerabilitat, o amb fills a càrrec. Les persones que optin a aquesta subvenció hauran d’acreditar estar empadronades a l’Estat espanyol des de fa tres anys, els dos últims dels quals a Catalunya.

Pel que fa a les dates, el Homrani ha detallat que la convocatòria de subvencions per a les entitats socials s’obrirà el proper mes de setembre i serà a partir del gener del 2019 quan es podran començar a dur a terme les contractacions. Aquestes tindran una durada d’un any i es garantirà un salari mensual de 1.000 euros.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha explicat que “aquest és el primer cop que el Departament impulsa una línia de subvencions d’aquestes característiques i ho fa amb l’objectiu de millorar la vida de les persones que viuen a Catalunya i volen treballar i contribuir a la societat d’acollida, però la seva situació administrativa no els ho permet”. El conseller El Homrani s’ha mostrat convençut que “aquesta és una molt bona oportunitat per enfortir les capacitats de les entitats i plasmar la diversitat de la societat en el sí de les organitzacions”.

La nova línia de subvencions, anomenada ACOL, s’emmarca dins el Programa Treball i Formació que facilita a les persones en situació d’atur i amb moltes dificultats d’accés al mercat laboral experiència laboral en un entorn productiu real, així com formació professionalitzadora. Aquesta línia està finançada pel FSE en el marc del Programa Operatiu de Catalunya 2014-2020 amb un pressupost d’1,5 milions d’euros.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article