ECOM exigeix una tarifa de transport públic que permeti a persones amb discapacitat viatjar per tot Catalunya

L'entitat urgeix a emprendre mesures d'accessibilitat a la xarxa de serveis ferroviaris, sobretot als trens de rodalies i regionals


ECOM, una entitat formada per més de 130 associacions de persones amb discapacitat, ha tornat a exigir aquest dimarts una tarifa social integrada de transport públic que serveixi a les persones amb discapacitat per tot Catalunya. La targeta ha de “reconèixer el greuge comparatiu de cost de vida del col·lectiu i incorporar el passi d'acompanyant per a garantir la igualtat d'oportunitats a les persones amb necessitat de tercera persona”.

Així ho ha demanat l'entitat en una reunió amb els responsables del transport públic del Govern i de l'Autoritat del Transport Metropolità, on també ha urgit a emprendre mesures i propostes d'accessibilitat, sobretot als serveis ferroviaris, especialment als trens de rodalies i regionals. Així mateix, ha demanat posar més èmfasi en els serveis de bus interurbà.

Al setembre, avisen des de ECOM, es faran públics sota llicències Creative Commons tots els documents amb les propostes i mesures d'accessibilitat al transport públic que es van consensuar i traslladar en aquesta reunió, i es faran arribar a totes les entitats federades, aquelles amb les que es treballa en xarxa i les seves bases socials.

“Tot plegat ha de promoure l'apoderament col·lectiu i afavorir el treball col·laboratiu entre el teixit associatiu i els moviments socials de la discapacitat i el transport públic, per aconseguir avançar conjuntament en el dret a la mobilitat per a tothom a tot el territori català”, avisen des de l'entitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article