El Síndic demana la “provisió immediata” de punts de trobada familiar per garantir els drets dels infants

Rafael Ribó recorda que el temps “s'erigeix en un factor clau en el procés de recuperació del vincle”


El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha reclamat la provisió immediata de punts de torbada familiar per garantir els drets dels infants immersos en casos de conflictivitat familiar i, en concret, en el compliment del règim de visites dels fills en supòsits de separació o divorci o quan la tutela correspon a l'administració pública.

Ribó ha rebut diverses queixes sobre la saturació i els endarreriments dels serveis tècnics de punt de trobada familiar i ha avisat que l'endarreriment de les visites “no pot ser justificat” ja que, ha assenyalat, “el temps s'erigeix com a factor clau en el procés de recuperació del vincle” entre els fills i els seus progenitors amb qui no conviu i que una sentència judicial ha establert que s'hi relacioni per mitjà d'un d'aquests punts de trobada.

Ribó també manifesta que la manca de recursos humans i materials tampoc “pot alterar l'inici i la freqüència” dels pares i els fills d'acord amb el règim estipulat pel jutge. “Aquesta alteració va en detriment del dret de l'infant a mantenir contacte directe i regular amb ambdós progenitors”, adverteix el Síndic.

Alhora, recorda que l'article 9.3 de la Convenció sobre els drets de l’infant de les Nacions Unides, de 20 de novembre de 1989, reconeix que els estats membres han de respectar el dret de l'infant separat dels seus pares a tenir-hi contacte directe de manera regular, un dret que també recull la legislació espanyola i catalana.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article