Gairebé 700 infants barcelonins participen als casals urbans Baobab durant l'agost

El projecte es consolida amb la incorporació d'espais a Sant Genís dels Agudells, La Teixonera, i El Bon Pastor


Gairebé 700 infants barcelonins participen als casals d'estiu públics durant l'agost. L’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) i Pla de barris amplien el Projecte Baobab, casals i campaments urbans de
sis barris on es feia al 2017 als nou barris de la ciutat, i s’incrementa un 61% el nombre d’infants participants. En concret, Els casals Baobab es consoliden amb la incorporació de Sant Genís dels Agudells, La Teixonera, i El Bon Pastor.

Així, els nens i les nenes participen en els campaments entre el 31 de juliol al 30 d'agost, en dos torns de 15 dies. El Projecte Baobab s’emmarca en l’estratègia d’educació de Pla de Barris i el pressupost destinat per cadascun dels campaments és de 30.000 euros. El programa preveu un pressupost de 270.000 euros per al conjunt de campaments.

Cada campament urbà compta amb una mitjana de set professionals per a la seva dinamització: un director/a d’educació en el lleure i sis monitors/es (amb un vetllador per a necessitats educatives especials i algun director o monitor en pràctiques) i manté una coordinació pedagògica amb l’IMEB a través de les entitats de lleure educatiu.

Aquest estiu es treballarà de forma transversal la cultura de la pau en els 9 campaments i casals urbans en el marc del programa Barcelona Ciutat de Pau. Prèviament, en les setmanes anteriors, els equips educatius han comptat amb una formació on han treballat diversos eixos com la cultura de la pau i la comunicació no violenta, la resolució de conflictes i la perspectiva intercultural i la igualtat de gènere, amb la mirada posada en la tasca educativa en clau de lleure.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article