L'Associació Benestar i Desenvolupament impulsa una campanya per reduir els riscos del consum d'èxtasi

En els darrers anys han augmentat les intoxicacions i morts associades al consum d'èxtasi o MDMA


En els últims anys, diversos organismes internacionals han alertat de l'augment de la disponibilitat de l'èxtasi o MDMA així com del nombre d'intoxicacions i morts associades al consum d'aquesta substància. Per aquest motiu, l'Associació Benestar i Desenvolupament, a través del seu programa Energy Control, ha impulsat una campanya de prevenció per reduir el risc d'intoxicació.

Amb el títol #eMeDeMorcilla, el programa Energy Control que impulsa aquesta entitat, torna a trencar motlles amb una campanya de prevenció per reduir el risc d'intoxicació greu o fatal per consum de MDMA. L'espot ofereix unes pautes bàsiques de cura dirigides a reduir els riscos associats al consum de pastilles d'èxtasi. L'espot, carregat de missatges preventius amb un punt d'originalitat i humor, està protagonitzat per l'actriu Amparo Moreno, juntament amb Pilar Martínez, Margarita Ponce i Xus Estruch.

Així, l'Oficina de Nacions Unides contra la Droga i el Delicte (UNODC) o l'Observatori Europeu de les Drogues i les Toxicomanies (EMCDDA) han alertat en els seus informes de l'augment de la disponibilitat de la MDMA, una tendència que també ha estat apuntada per l'Observatori Espanyol de les Drogues i les Addiccions del Ministeri de Sanitat.

En la mateixa línia, el servei d'anàlisi d'Energy Control ha detectat i alertat en els últims anys sobre un augment progressiu de la dosi mitjana present en els comprimits analitzats. En aquest sentit, el 2018 s'han detectat diverses pastilles amb dosis superiors a 200 mil·ligrams, sent la dosi més alta detectada de 374 mg, el que representa un risc clar per a la salut si es consumeix sencera. Cal recordar que la MDMA és una substància estimulant amb efectes empatógens, que es pot adquirir en forma de comprimit o de cristall i que una dosi estàndard per via oral es situa entre els 75 i els 120 mg.

Per fer front a aquesta situació, i conscients que molts dels problemes associats al consum de drogues són fruit del desconeixement, Energy Control llança l'espot que va presentant una situació a l'inrevés quant a rang d'edat, a més de vestir els consells no només de manera desenfadada, sinó amb un to afectuosament maternal. L'objectiu d'aquesta campanya és informar de recomanacions de reducció de riscos útils per a aquelles persones que decideixin consumir èxtasi d'una manera diferent per tal de cridar l'atenció.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article