Denuncien que aquest estiu s'han tancat una cinquantena de llits i sis quiròfans a l'hospital Joan XXIII

El Grup de Defensa de la Sanitat de Tarragona reclama que l'activitat privada quedi fora dels hospitals públics


El Grup de Defensa per la Sanitat Pública de Tarragona reclama que l'activitat privada quedi fora dels hospitals públics i que “el 100% dels diners públics es destinin a finançar centres públics”.

En una roda de premsa aquest dimarts, el col·lectiu ha denunciat que aquest estiu s'han tancat una cinquantena de llits i sis quiròfans a l'hospital Joan XXIII, a banda d'una “greu situació” per les llistes d'espera.

D'altra banda, el Grup també ha reclamat que l'Ajuntament de Tarragona convoqui un ple monogràfic sobre salut pública per conèixer el posicionament de tots els grups. Sobre la situació d'aturada de l'accelerador lineal de l'antic hospital de Reus, que dimecres reobre per unes hores, n'han reclamat la posada en marxa completa.

Xavi Milian, de la CUP i membre del Consell d'Administració de l'Hospital Sant Joan, apunta que la decisió d'aturar l'accelerador lineal “és una decisió unilateral de l'hospital que respon únicament a motius econòmics, sense que el CatSalut, que és qui ha de vetllar per cobrir les necessitats dels usuaris, hagi pogut dir res”.

Així, la formació reclama que s'obri “durant tot el dia” perquè des del 16 de juliol fins ara els treballadors han hagut de treballar “hora i mitja més del que treballen normalment”, segons Milian.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article