Reutilitzen 903.000 peces de roba durant el primer semestre de l'any a la demarcació de Tarragona

La Fundació Humana recupera més de 436 tones de tèxtil per a promoure'n el reciclatge


La Fundació Humana ha recuperat 536.555 quilos de tèxtil durant el primer semestre del 2018 a la demarcació de Tarragona. Concretament, s'han reutilitzat 903.000 peces de roba que l'organització dona una nova vida i són introduïdes de nou al mercat mitjançant la reutilització o el reciclatge.

La reutilització i el reciclatge del tèxtil contribueixen a l'estalvi de recursos naturals, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Les més de 436 tones recollides representen un estalvi de 1.383 tones de CO₂ a l'atmosfera. Humana recull roba a 40 municipis de les comarques tarragonines. On hi ha hagut més donacions ha estat al Baix Camp -155,3 tones-, seguit del Baix Penedès -79,3-, Tarragonès -56,8-, Montsià -51,7- i Alt Camp -40,1.

Les peces procedeixen dels contenidors on s'hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzem i als quals Humana dóna una segona vida. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació dels residus sòlids urbans.

A Catalunya, l'entitat sense ànim de lucre ha recuperat 2.375 tones de tèxtil usat durant el primer semestre del 2018. Aquest registre equival a 4,9 milions de peces de roba recuperades.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article