Salut investiga l'origen d'un brot de legionel·losi declarat a L'Hospitalet del Llobregat

Cinc persones han estat afectades, de moment, d'aquesta malaltia, i Salut no descarta que puguin aparèixer més afectats en els propers dies


L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), conjuntament amb l’Ajuntament de L’Hospitalet del Llobregat, està investigant un brot de legionel·losi que s’ha produït durant els darrers dies al municipi. S’han notificat 5 afectats, dels que 4 han requerit hospitalització. D’aquests, 3 ja han estat donats d’alta i un resta ingressat amb bona evolució.

Els afectats són 4 homes i 1 dona, entre els 59 i els 80 anys d’edat. Els malalts han iniciat símptomes entre el 28 de juliol i el 3 d’agost.

Tant la investigació epidemiològica com la investigació ambiental s’han iniciat al mateix dia de la notificació dels malalts, recollint la informació clínica i epidemiologia necessària per delimitar on han pogut contagiar-se els malalts i duent a terme inspeccions a les instal·lacions de risc, com ara instal·lacions industrials de torres de refrigeració d’aigua,  i recollida de mostres d’aigua d’aquestes instal·lacions per analitzar.

S’ha ordenat la neteja i desinfecció de xoc del tots els circuits implicats en la investigació, dels quals s’ha recollit les mostres, tot esperant que es tinguin els resultats analítics que orientin sobre l’origen del brot.

Paral·lelament, l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat va deixar sense activitat elements que faciliten l’aspersió important d’aigua com fonts ornamentals, regs i vehicles de neteja viària, activitat que s’ha reprès després de prendre mostres d’aquests elements i d’ordenar una neteja i desinfecció dels mateixos.

Salut no descarta, a data d’avui, que puguin aparèixer més afectats en els propers dies atès que el període d’incubació de la malaltia pot ser fins a 14 dies.

Des de l’ASPCAT i l’Ajuntament de L’Hospitalet es continua amb la investigació del brot, s’han reforçat tant les activitats de vigilància epidemiològica com d’investigació ambiental, i s’ha informat als centres sanitaris de la zona. Mentrestant, es resta a l’espera dels resultats de les analítiques practicades a les instal·lacions amb possible implicació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article