La plataforma que reclama millores a la sanitat pública de Tarragona demana una “reunió urgent” amb Vergés

El moviment, que aplega entitats, sindicats i partits polítics, celebra la seva primera trobada oficial


La ‘Plataforma per una sanitat pública de qualitat a Tarragona’ ha acordat demanar, aquesta mateixa setmana, una reunió amb el delegat del Govern, Òscar Peris, i amb la consellera de Salut, Alba Vergés. El moviment, que es va constituir el passat 2 d’agost, ha celebrat aquest dilluns la seva primera reunió oficial amb l’objectiu d’establir les seves línies mestres i decidir les primeres accions.

Mig centenar d’entitats, sindicats i partits polítics, capitanejats per la Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET), s’han unit per millorar l’àmbit sanitari de la regió. A més de la voluntat de reunir-se amb els representants del Govern, els participants han acordat instar els parlamentaris que els donen suport a demanar una comissió d’investigació parlamentària per clarificar la derivació de pacients del territori a Barcelona per fer-se tomografies.

Segons ha informat la CET en un comunicat, la reunió ha servit per establir un calendari de trobades periòdiques de la Plataforma. Així mateix, totes les persones presents -entre els quals regidors de Cs i ERC a l’Ajuntament de Tarragona- han donat el seu punt de vista i han afegit noves reivindicacions sobre altres qüestions sanitàries. Així, també s’ha demanat que els pressupostos de la Generalitat incloguin una partida especial per reduir les llistes d’espera i que no es tanquin plantes d’hospitalització durant l’estiu.

El president de la Coordinadora d’Entitats de Tarragona, Ángel Juárez, s’ha mostrat satisfet perquè “ha quedat palès que dins d’aquest moviment hi ha moltes persones de diferents sectors amb ganes de lluitar per millorar la gestió sanitària”. La Plataforma no és flor d’un dia, sinó una estructura sòlida que donarà molta guerra si és necessari”, ha advertit Juárez, qui ha admès que no descarten convocar mobilitzacions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article