Creu Roja Lleida entrega 70 kits d'higiene personal i 100 d'alimentació a temporers que malviuen en assentaments

Tècnics de l'entitat es traslladen dos cops per setmana durant l'estiu a campaments improvisats per ajudar les persones que hi viuen


Tècnics de Creu Roja Lleida es desplacen durant els mesos de juliol i agost a alguns dels assentaments improvisats de temporers que hi ha a les comarques de Lleida per oferir “kits” d'higiene personal i bosses amb aliments a tots aquells que s'identifiquin prèviament.

L'entitat humanitària ha repartit aquest estiu més de 170 kits entre les desenes d'immigrants que malviuen en campaments il·legals i que han incrementat durant el mes d'agost. Creu Roja col·labora activament amb la distribució de productes que necessiten aquestes persones que es desplacen a Lleida per poder treballar a la campanya de la fruita.

Moltes d'elles no ho aconsegueixen o bé, tot i tenir feina, acaben dormint en assentaments com els que hi ha a Corbins, la Granja d'Escarp i Vilanova de la Barca, entre altres poblacions.

Des del Consell Comarcal del Segrià també es fa un seguiment d'aquests assentaments improvisats i es reparteix bosses de menjar un cop a la setmana. Els kits d'higiene compten amb crema hidratant, gel, xampú, gel antisèptic i tovalloletes, i es reparteixen dos cops per setmana.

Pel que fa al menjar, es distribueix, cada dimarts i dijous, bosses amb arròs, llenties, galetes, cereals i sardines. Tots aquests paquets es financen amb ajudes públiques, procedents de les aportacions de l'IRPF destinades a finalitats socials.

Aquesta entitat  treballa de manera coordinada amb tècnics del Consell Comarcal del Segrià, que valoren cada cas i reparteixen també bosses de menjar cada setmana a tots aquells que compten amb documents identificatius.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article