Prop de 20.000 persones accedeixen a l'espai 'La Meva Salut' a la Regió Sanitària de Lleida el 2017

El servei de l'eConsulta s'ha consolidat com a eina de consulta no presencial entre la persona usuària i el professional de salut


L'any 2017, 19.742 persones de la Regió Sanitària de Lleida van accedir a l'espai 'La Meva Salut' (LMS), un total que representa el 6,96% dels majors de 18 anys que han estat atesos en atenció primària. Durant l'any 2017 el servei de l'eConsulta integrat en La Meva Salut s'ha consolidat i s'incrementa de manera progressiva en totes les àrees bàsiques de salut (ABS) de la Regió Sanitària com a eina de consulta no presencial entre la persona usuària i el professional de salut.

La Regió Sanitària de Lleida comptava l'any passat amb 215 professionals en aquest espai que van mantenir 4.799 converses amb pacients de forma on-line. LMS ofereix un nou canal de comunicació, confidencial i segur, per resoldre necessitats de les persones usuàries del sistema sanitari que no requereixin que professional i pacient comparteixin espai i temps.

D'altra banda, des del passat mes de juliol l'espai La Meva Salut del Departament de Salut ja està disponible en totes les llengües oficials a Catalunya: català, castellà i occità-aranès. LMS conté la informació generada per l'atenció sanitària prestada en tots els centres assistencials públics del territori.

La Meva Salut, l'espai personal en línia per tràmits, consultes i més serveis

La iniciativa va néixer el 2014 i es va implementar a tots els equips d'atenció primària (EAP) amb l'objectiu d'afavorir la coresponsabilitat i participació de les persones en la prevenció i cura de la seva salut, i per convertir-se en una eina per a la interacció en línia del ciutadà, en qualsevol moment i des de qualsevol dispositiu, amb el Departament de Salut, els seus organismes i les entitats proveïdores (hospitals, centres d'atenció primària).

Per accedir a LMS, cal el codi d'identificació personal (CIP) de la targeta sanitària individual (TSI) i un certificat digital o una contrasenya. La contrasenya es pot demanar presencialment al centre d'atenció primària (CAP). La persona titular de la targeta sanitària individual, que sigui major d'edat i que tingui certificat digital o que hagi sol·licitat la contrasenya al seu CAP pot accedir a la pàgina web http://lamevasalut.gencat.cat.

Un cop identificada a La Meva Salut, la persona també pot accedir als tràmits virtuals de les administracions públiques.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article