La Paeria de Lleida amplia fins el 31 d'agost els serveis de consigna i dutxes per a temporers

Ambdós serveis se seguiran oferint al Pavelló 3 fins a final de mes, de 8 a 10 h i de 20 a 21 h, amb voluntaris d'entitats i personal dels serveis socials municipals


L'Ajuntament de Lleida ha decidit ampliar uns dies més els serveis de consigna i dutxes que s'han estat oferint des del 14 de juny en el marc del projecte d'atenció a persones temporeres, coincidint amb la campanya de recollida de la fruita.

Entre el 23 i el 31 d'agost, aquests dos serveis funcionaran de 8 a 10 h i de 20 a 21 h amb voluntaris de Creu Roja Lleida i Adra Lleida i personal de l'àrea d'Inclusió Social de l'àrea de Benestar Social de la Paeria, segons han informat fonts municipals. Tal com estava previst, dilluns va finalitzar l'atenció de l'Oficina Única per a temporers i aquest dimecres acaben -a excepció dels servei de consigna i dutxes- la resta de serveis que s'estaven prestant al pavelló 3 de Fira de Lleida (bugaderia i entrepans), que un estiu més s'han coordinat en xarxa amb la implicació de diverses entitats de la ciutat i l'Ajuntament.

L'alcaldessa en funcions de Lleida, Montse Mínguez, ja va apuntar aquest dimarts la possibilitat que el Pavelló 3 de Fira de Lleida pogués seguir prestant uns dies més algun dels serveis que s'ofereixen als temporers durant la campanya de la fruita i que els tècnics municipals i les entitats socials col·laborades ho estaven estudiant. Finalment, aquest dimecres, des de la Paeria han anunciat que se seguiran prestant fins a final d'agost els servies de consigna i dutxes.

Mínguez també va voler defensar el tinent d'alcalde i regidor de Polítiques per als drets de les persones, Xavier Rodamilans, davant les crítiques rebudes des de la Plataforma Fruita amb Justícia Social sobre la que qualifiquen de “nefasta”gestió de la Paeria pel que fa a l'acollida dels temporers que arriben a ciutat per treballar a la campanya de la fruita. En aquest sentit, la plataforma va reclamar la dimissió de Rodamilans.

Una de les peticions de Fruita amb Justícia Social a la Paeria era que es mantinguessin els serveis a temporers al Pavelló 3 de Fira de Lleida (dutxes, guarda-roba, perruqueria i entrepans), així com l'obertura de l'equipament a les nits perquè els temporers que dormen cal carrer hi puguin pernoctar “fins a finalitzar realment la campanya”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article