Janet Sanz diu que Sánchez “té una oportunitat d'or” per modificar la LAU i limitar els preus de lloguer

El govern municipal de Barcelona treu pit i assegura que “mai des de l'Ajuntament s'havia fet tant amb solars públics per activar habitatge”


La titular d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha dit aquest dimecres que el govern de Pedro Sánchez “té una oportunitat d'or”per modificar la Llei d'Arrendaments Urbans (LAU) per tal de permetre la limitació dels preus dels lloguers i l'ampliació dels contractes.

Segons la tinenta d'alcaldia, d'aquesta manera el govern de l'Estat “demostraria que està al costat de la gent”. Sanz ha emmarcat aquesta demanda en les polítiques d'habitatge del seu govern, que ha presentat un projecte per poder expropiar solars inactius durant més de dos anys. En resposta a les crítiques de l'oposició, Sanz ha tret pit i ha assegurat que “mai des de l'Ajuntament de Barcelona s'havia fet tant amb solars públics per activar habitatge” i recorda que el consistori ja disposa de 72 terrenys públics amb 4.600 habitatges finalitzats o en marxa.

La tinenta d'alcaldia també ha replicat les afirmacions dels grups opositors que han retret que el consistori mateix disposa de terrenys no edificats inactius. En aquest sentit ha justificat que la cinquantena de solars no edificats dels quals són propietaris estan parats perquè “falta alguna tramitació” o perquè “estan pendent de processos d'afectació urbanística”, és a dir, on s'han de tenir en compte processos de reubicació de veïns.

“Els solars de la ciutat en els quals es pot fer habitatge perquè hi ha un planejament que incorpora i ho preveu estan activats”, ha sentenciat. “La situació (habitacional) és inacceptable”, ha recordat Sanz. Per esmenar la “pujada abusiva dels lloguers” la regidora de BComu ha exigit tant a l'Estat com a la Generalitat que construeixi pisos de lloguer assequible a Barcelona. Pel que fa als promotors i els privats, Sanz ha demanat que “es corresponsabilitzin” i que construeixin en els solars buits.

A més, l'alcaldessa accidental ha opinat que, en termes de política d'habitatge, “la diferència amb l'anterior mandat és abismal” perquè, avui dia, el 80% de l'habitatge públic de la ciutat es destina a lloguer, una pràctica menys habitual abans, segons ella. D'aquesta manera, el govern, diu, evita que pisos costejats per l'executiu acabin sent objecte de compravenda al mercat lliure. “Estem revertint aquesta situació”, ha afirmat assegurant que “cada euro que invertim en habitatge públic ha de continuar sent públic”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article