Barcelona començarà a multar per circular per les voreres a partir del 2019

A partir de l’1 de gener de 2019, no es podrà circular per voreres si l’ample no és superior a 5 metres i disposa de 3 metres d’espai lliure


El proper 1 de gener de 2019 finalitzarà la moratòria que permet circular a bicicletes per les voreres de 4.75m i 3 metres d’espai lliure que va ser aprovada en la modificació de l’ordenança de circulació de vianants i vehicles el maig del 2015.

Amb la modificació de l’ordenança de circulació de vianants i vehicles del juliol de l’any passat, es va modificar la moratòria de circulació de bicis en voreres, afegint que s’hi podria seguir circulant durant un període de 18 mesos més, sempre que no existís infraestructura ciclista en el propi carrer per on es circulava.

Aquest canvi va ser un primer pas, conjuntament amb el desenvolupament de l’estratègia de la bicicleta i el seu desplegament de carrils bici, millora d’itineraris ciclistes i ampliació de les zones pacificades per anar baixant progressivament les bicicletes de les voreres a mesura que es va dotant a la ciutat d’infraestructura ciclista segura en calçada, el que ens permet garantir la seguretat dels vianants i la seva bona convivència en l’espai públic.

Així, a partir de l’1 de gener del 2019, tal com va quedar recollit a la modificació que es va fer al maig de 2015, les bicicletes només podran circular per les voreres en el cas que: L’ample d’aquestes voreres sigui superior a 5 m i hi hagi 3 m d’espai lliure, o el carril bici estigui situat en vorera, circulant a un màxim de 10 km/h.

A més, també es podrà circular per la vorera en cas que es circuli de nit (entre les 22.00 i 7.00h) per voreres superiors a 4.75m i 3 m d’espai lliure. O bé, es tracti de ciclistes menors de 12 anys i els adults que els acompanyin. També estarà prohibida la circulació de bicis per voreres quan hi hagi senyalització que ho prohibeixi o quan el carrer disposi d’infraestructura ciclista en calçada.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article