Les festes de la Cinta de Tortosa recolliran aliments i material escolar per a persones sense recursos

La recollida per al Banc dels Aliments es durà a terme durant la Festa del Xiquet de l'hospital, l'Ofrena de la Cinta i el concert de fi de festa


Tres actes de festes de la Cinta de Tortosa serviran per a recollir menjar i material escolar per a les persones i famílies sense recursos a través del Banc dels Aliments. Concretament, els ciutadans podran fer les seves aportacions a la Festa del Xiquet de l'Hospital Verge de la Cinta, el pròxim divendres al migdia, on també s'explicarà als més menuts quina és la tasca de l'entitat.

També durant l'Ofrena de la Cinta, dissabte al vespre, a la qual ja es demana a les entitats i participants que aportin aliments, però també ho podran fer els particulars accedint per la Nau del parc –on també s'acceptarà material escolar-.

Per últim, el concert de fi de festa, amb Quico el Célio, dilluns a la nit, tindrà per primer cop un component “solidari” i durant el qual es podran fer aportacions en aliments o econòmiques. El coordinador del Banc dels Aliments, Òscar Ologaray, ha recordat que l'entitat continua organitzant activitats durant els mesos d'estiu davant les necessitats continuades que es detecten.

Ologaray i l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, han fet una crida al participació de la ciutadania. Tot i que qualsevol aliment és benvingut, es demana especialment els que no són peribles, especialment llet, oli, llegut cuit i conserves. “El passat mes de juny vam rebre una partida d'aliments procedents de les ajudes de la Unió Europea, però ja s'estan acabant i necessitem tornar a omplir els magatzems”, ha indicat el portaveu de l'entitat.

Durant el passat 2017, el Banc dels Aliments va repartir 500.000 quilos de menjar a unes 2.000 famílies de les Terres de l'Ebre amb necessitats. Una quantitat, adverteixen, que només permet garantir poc més d'una menjada diària. “La fam no fa vacances”, ha resumit al·ludint al lema de la campanya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article