El COCARMI reclama a Quim Torra un ‘Pacte per a la Discapacitat’ a Catalunya

El comitè del sector de la discapacitat sol·licita reprendre les reunions del CODISCAT perquè sigui un veritable òrgan consultiu


El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) ha demanat aquest dimarts al president de la Generalitat, Quim Torra, que el Govern treballi per aconseguir un Pacte per a la discapacitat a Catalunya que reflecteixi “un compromís de país per la plena inclusió de les persones amb discapacitat a Catalunya”, segons paraules del president del comitè, Antonio Guillén.

En la reunió del president de la Generalitat amb diversos representats del comitè, Guillén ha dit que aquest pacte ha de ser “un acord social, consensuat i signat pels principals agents institucionals, socials i econòmics del país”. Per al COCARMI, el Pacte ha d'impulsar accions integrals que tinguin en compte el col·lectiu i ha de contribuir a apoderar les persones amb discapacitat i afavorir la seva participació i decisió en tots els camps de la nostra societat.

Així mateix, el comitè ha reiterat la demanda de reprendre el més aviat possible les reunions del Consell de la Discapacitat de Catalunya (CODISCAT) perquè sigui un veritable òrgan consultiu en polítiques de discapacitat. En aquest sentit, el comitè fa seves les recomanacions de Nacions Unides sobre el col·lectiu i reclama la seva consulta i participació activa, inclosa la dels infants i les dones, a tots els nivells de presa de decisions públiques que els afecten, mecanismes que garanteixin aquesta participació activa, i la implicació de les entitats representatives de la discapacitat en la legislació i disseny de polítiques públiques.

D'altra banda, en la trobada s'ha demanat que, coincidint amb els actuals moments de recuperació econòmica, es torni als nivells d'inversió social del 2010 i es recuperin les partides pressupostàries adreçades a persones amb discapacitat en els camps laboral, educatiu, sanitari i d'atenció social i que van patir greus retallades durant la crisi. “Aquestes retallades van posar en risc la qualitat dels serveis i van frenar l'exercici dels drets de les persones amb discapacitat”, ha apuntat la vicepresidenta del COCARMI, Rosa Cadenas.

A més, el col·lectiu de la discapacitat demana “avançar i adaptar a les noves necessitats l'actual model de concertació social i donar estabilitat a les entitats del sector, que són les que majoritàriament ofereixen aquests serveis assistencials”. Justifica que ”només a partir de l'estabilitat s'aconseguirà millorar la qualitat de l'atenció i, en definitiva, millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article