El sindicat Otras defensa la seva legalitat per reivindicar els drets laborals de les prostitutes

Lamenta que “el feminisme blanc, heterosexual, burgès i abolicionista amaga moralina i odi visceral”


El sindicat Organització de Treballadores Sexuals (Otras) ha reivindicat aquest divendres la legalitat de la seva creació i existència per tal de defensar els drets laborals de les prostitutes.  Així, han lamentat les crítiques del govern espanyol i d'alguns sectors a la seva legalització, cosa que atribueixen a la “moralina i l'odi visceral” que, segons l'organització “amaga el feminisme blanc, heterosexual, burgès i abolicionista” i els “feminismes hegemònics europeus”.

En un comunicat, l'entitat assegura que els drets laborals de les prostitutes com un contracte, baixes per malaltia o maternitat, sou, vacances o jubilació són “impensables” i una “utopia” actualment.

En aquest sentit, consideren que els drets laborals els mereixen totes les dones “i no només unes quantes privilegiades”. Consideren que les prostitutes són les dones més castigades socialment i s'han preguntat a qui beneficia que no tinguin drets laborals, en un treball que ha estat reconegut, segons Otras, per l'OIT, Amnistia Internacional, Metges del Món i l'ONU. “Mereixem reconeixement i respecte; no som subjectes passius, sinó dones adultes que sabem lluitar pel que volem”, conclouen.

Per la seva banda, el sindicat CGT ha donat suport a Otras i ha condemnat les declaracions de la ministra de Treball, Magdalena Valerio, de qui diuen que “vol il·legalitzar un sindicat perquè sent atacada la seva moral, però no s'està parlant de moralitat sinó de drets”.

“Des de fa anys, les treballadores sexuals participen activament dels col·lectius feministes i dels moviments socials, reclamant que se’ls reconeguin els seus drets com a treballadores. Uns drets que els permetran deixar d’estar invisibilitzades i de ser criminalitzades per la seva feina”, assegura el comunicat.

“Les treballadores sexuals treballen en una indústria masculinitzada i patriarcal, on la manca de drets laborals promou els abusos i l’explotació laboral. La regulació del treball sexual, amb el reconeixement de drets laborals de les treballadores permetrà, per exemple, no haver de seguir subsistint en l’economia submergida, pagar preus abusius per poder tenir un lloc de treball i reduir les agressions institucionals que pateixen a diari”, assegura el sindicat.

“Les companyes pateixen persecució institucional i policial, utilitzant la llei ‘mordassa’, les ordenances municipals o la llei d’estrangeria; es persegueix a les treballadores sexuals i no als empresaris, es persegueix a les treballadores sexuals autònomes amb multes molt altes que els dificulten realitzar el seu treball amb llibertat i dignitat”, critica la CGT, que considera que és un “problema de classe”. A les prostitutes immigrants irregulars, a més, se les pot expulsar del país.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article