Afers Socials tanca un centre d'emergència per a menors estrangers no acompanyats a Barcelona

La Generalitat diu que el centre estava “desbordat” per l'increment d'arribades de l'estiu i assegura que reubicarà els infants i joves


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha decidit tancar el Centre d’Emergència Sant Vicenç, ubicat al barri d'Hostafrancs de Barcelona. La directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Georgina Oliva, apunta que “el centre sempre s’havia concebut com un recurs provisional i transitori per acollir en primera instància els infants i joves migrats sense referents familiars arribats durant l’estiu, però donat l’increment en les arribades d’aquestes darreres setmanes s’ha desbordat i actualment no pot prestar el servei pel qual s'havia concebut”.

Per aquest motiu, ha afegit Oliva, “s'ha avançat el tancament previst per d’aquí uns mesos”. La DGAIA i l’Ajuntament de Barcelona treballen de forma coordinada i conjunta per al correcte tancament d’aquest centre, que durarà aproximadament una setmana i traslladarà els afectats a un altre centre. Fonts del Departament no han volgut concretar els motius exactes del tancament ni el nombre de places que tenia, i han assegurat que sovint s'obren nous centres i s'amplien places per fer front a la demanda.

El nombre provisional d’arribades d’aquest mes d’agost és de 450 i el total de 2018 a dia d’avui és de 1.944, una xifra que gairebé triplica les 767 arribades compreses en el mateix període de l’any passat. En total, a dia d’avui, el sistema català té acollits 2.203 joves i adolescents migrats sense referents familiars.

En aquest sentit, des del Departament es torna a fer èmfasi en la necessitat de més informació i transparència per part del govern espanyol sobre l’arribada d’aquest infants i joves per poder dur a terme una major planificació, previsió i coordinació de la resposta a les seves necessitats.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article