El Banc de Sang tanca la campanya d'estiu amb l'objectiu aconseguit de 35.000 donacions

Malgrat l'assoliment, aquest estiu hi ha hagut un 9% menys de donacions que al 2017


El Banc de Sang tanca aquest diumenge la campanya d’estiu després d’assolir l’objectiu de les 35.000 donacions necessàries per cobrir les necessitats dels hospitals durant els mesos de juliol i agost.

Tot i això, com cada estiu, les donacions han baixat un 30% pel canvi d’hàbits de la ciutadania, per la qual cosa s’han programat més de 200 campanyes el mes de setembre per compensar el descens. Actualment hi ha reserves de sang per a 8 dies, quan el nivell òptim és de 10 a 12 dies. A més, alguns grups sanguinis com l’A- o el O- disposen de reserves per a 2 i 3 dies, respectivament.

Aquest diumenge, i per primer cop, s’ha programat una col·lecta extraordinària a les muntanyes de Montserrat. A la Sala de la Façana, des de les deu del matí i fins les set de la tarda hi haurà habilitat un espai per a donants. Aquests disposaran d’accés gratuït al cremallera i al pàrquing del Monestir de Montserrat. A més, es recompensarà cada donant amb una entrada al Museu de Montserrat i a l’Espai Audiovisual “Montserrat portes endins”, i podran fer una visita guiada a la Sagristia amb prèvia reserva.

Menys donacions que al 2017

Malgrat que l’objectiu de la temporada estival s’ha aconseguit, aquest estiu s’han fet un 9% menys de donacions que al 2017, quan la mobilització ciutadana pels atemptats a Barcelona i Cambrils va multiplicar-les durant les últimes setmanes d’agost. Només en la setmana següent als atemptats es van fer 8.500 donacions. Malgrat això, les 36.817 donacions dels mesos de juliol i agost de 2018 han permès cobrir les necessitats dels hospitals.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article