Ensenyament es mostra “convençut” que es farà una assignatura de cultura religiosa tot i topar amb l'església

El conseller Josep Bargalló ha presentat el Pla Educatiu d'Entorn a la comunitat de Ripoll


El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, aposta per introduir una assignatura sobre cultura religiosa que englobi totes les fes que hi ha entre els alumnes de les escoles i instituts públics catalans. Segons Bargalló, aquesta assignatura ja s'està estudiant en alguns centres concertats de Catalunya, però el Departament no pot incloure-la dins del pla d'estudis perquè hi ha “un acord d'Estat” amb l'Església que assegura l'oferta de catolicisme a les escoles de tot l'estat.

De tota manera, el conseller Bargalló es mostra “convençut” que s'acabarà oferint, ja que sinó “en poc temps” cada religió tindrà la seva pròpia assignatura. “Creiem que ni religió catòlica, ni musulmana, ni budista, sinó cultura religiosa”, ha reblat Bargalló. El conseller ho ha explicat durant una visita a Ripoll aquest divendres en què ha presentat el Pla Educatiu d'Entorn (PEE) que preveu aplicar als centres del municipi aquest mateix curs.

Bargalló ha mantingut una trobada amb la comunitat educativa de Ripoll i amb el seu alcalde, Jordi Munell, en què han presentat el pla, per tal de reforçar la xarxa existent entre els centres i la comunitat educativa del municipi.

El conseller ha destacat que “el PEE es concretarà primer en treballar en xarxa, de manera conjunta des de la llar d’infants fins als centres de formació professional, amb projectes educatius que estiguin relacionats i que tinguin la millora com a fonament, que s’ha de fer lligada amb l’entorn”. “Hem de fer que les entitats que també eduquen se sentin que formen part d’aquest projecte de ciutat”, ha assegurat.

També ha remarcat que “es tracta de construir un projecte educatiu de ciutat en què els centres i els serveis educatius i qualsevol entitat que tingui a veure amb formació, educació i lleure treballin conjuntament per la millora de la formació dels nostres alumnes, dels resultats acadèmics, personals, socials i professionals de la gent jove, que ja hem fet a altres llocs de Catalunya”.

El Govern, contrari a prohibir els mòbils a les aules

El conseller d'Ensenyament també s'ha mostrat contrari a la prohibició dels mòbils a les aules. Bargalló ha respost així al govern espanyol que ha obert la porta a no permetre l'entrada d'aquests dispositius, com ja ha fet França. El conseller, a més, ha recordat que el Consell Escolar de Catalunya “ja va debatre” aquesta qüestió, i va deixar clar que cada centre ha de ser qui reguli i decideixi quin paper ha de jugar la tecnologia.

“El Consell Escolar ja va dictaminar que era positiu si era per usos educatius i si el centre en regula la seva utilització”, ha reblat Bargalló. El titular d'Ensenyament ha deixat clar que són contraris a “posar-se d'esquenes” als avanços tecnològics, i ha recordat al govern espanyol que “"l'única autoritat” en aquest àmbit a Catalunya és el Departament d'Ensenyament.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article